Почетна » ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР Пола месеца ће бити са снегом, а ево шта се прогнозира за НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ

ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР Пола месеца ће бити са снегом, а ево шта се прогнозира за НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ

од admin
0 коментар

Почетак наредне недеље доноси нам пад температуре за око 5 степени и снег, а према дугорочној прогнозу РХМЗ, до краја месеца имаћемо минимум 13 снежних дана, колико ће између осталог бити и у Београду.

Време као данашње задржаће се у Србији до 9. децембра, за када је у нижим пределима, као што су Београд, Ниш и Крагујевац, прогнозиран снег и пад темепратуре.

Јутарње темепратуре кретаће се око 0, док ће највише дневне бити од 5 до 8 степени. Најзанимљивије је што га, према дугорочној прогнози за децембар на званичном сајту РХМЗ, има и за Нову годину, односно почеће да пада 28. децембра и наставиће и у новогодишњој ноћи. Исто то је прогнозирано и за Ниш и Крагујевац.

Dugoročna prognoza za decembar

За почетак, први наредни снег можемо да очекујемо почетком следеће недеље, тачније 9. и 10. децембра. Јутарње темепартуре кретаће се од 0 до 2 степена у плусу, а током дана ићи ће до око 6 степени.

У Београду 13 снежних дана

Потом, према подацима РХМЗ, 11. новембар ће бити суво, али хладније. Јутарња температура ће бити око -2 , а највиша дневна око плус 4. Потом следе два снежна дана. Задржаће се сличне темепратуре – око -2 јутарње, а највише дневне око 4.

Опет следе два сува дана, 17. и 18. и скок температуре. Прогнозиране су јутарње од око 0, а највише дневне око 6. Наредног дана, прогнозиран је снег. Јутрања температура око 0, а максимална дневна око 7.

Biće malo snega

Од 20. децембра, када се прогнозира суво време, темепратуре ће се разликовати за око степен, два, уз повремени снег сваког другог дана, док је за 27. прогнозиран и мали скок, када ће највиша дневна бити изнад 8 степени. Потом се темепратурна кривуља спушта за 2, 3 степена Целзијусових до краја године и од 28. до 1. јанура падаће снег.

Тако показује дугорочна прогноза за децембар, објављена на сајту РХМЗ, међутим, ту су увек могуће осцилације, наглашавају метеоролози.

У понедељак крај „топлом времену“

Метеоролог Ђорђе Ђурић из „Wеатхер2Умбрелла“ каже за „Блиц“ да је апослутно извесно захлађење од наредне недеље и снег у нижим пределима, и то после викенда за када се прогнозира чак 12 степени.

Према његовим речима, и у понедељак се задржава, условно речено, топло време – од 5 до 10 степени, а одна у уторак следи мање захлађење и услови да киша пређе у снег у нижим пределима.

Kiša će prelaziti u sneg

– Неће бити минуса, већ ће максимална дневна бити који степен изнад нуле. Дакле, од тада нас очекује то захлађење. Тако ће се задржати до наредног викенда. Јутарња мало испод нуле и благи мраз, док ће дневна бити у плусу. Око 19. децембра биће кишовито, снег на планинама, а после тога поново отопљење – навео је Ђурић.

Олакшање – нема више температруних обрта

Како он каже, до краја децембра нећемо имати нагле промене времена, да из плуса идемо у -10, већ ћемо имати средњу масималну 8, минималну око 0.

Kiša

– Када наступи смена топлог таласа тада би темепературе биле за око 4 степена изнад просека, а захлађење исто толико испод просека. Биће класични децембар – истиче саговорник „Блица“.

„Нова година можда са снегом“

Како Ђурић прогнозира, за Нову годину он не види снег, јер на 10 година буду две до три снежне у том периоду код нас.

– Сада се не може са сигурношћу рећи да ће бити снега. Наше Нове године су суве, магловите, без снега – наводи он.

И наш познати метеоролог Недељко Тодоровић каже за „Блиц“ ове године неће бити јаке зиме.

Р.Бриза  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар