Почетна » Запослени у лозничкој болници обавештени да ако се заразе корона вирусом неће добити 100 посто плате

Запослени у лозничкој болници обавештени да ако се заразе корона вирусом неће добити 100 посто плате

од admin
0 коментар

 

Лознички медицински радници су међутим у истом саопштењу обавештени да „Општа болница Лозница не поседује опредељена средства за ту намену, због чега запослени који одсуствују са рада услед поменутог обољења или због поштовања мере самоизолације могу поред редовног боловања користити своје слободне дане или редован годишњи одмор“.

Како су агенцији Бета рекли запослени, ситуација у Општој болници у Лозници је алармантна, у Мачванском округу се бележи највећи број нових случајева корона вируса, а иако није било предвиђено да ова болница уђе у КОВИД-систем, због прилива нових пацијената које више не може да прими КОВИД-болница у Шапцу, Грудно одељење болнице у Лозници чије реновирање још није завршено, претворено је у КОВИД-одељење, а болница у „црвену зону“.

„Шабац је издвојен као КОВИД-болница, требало је да тамо шаљемо КОВИД-позитивне, али је комплетно пун и не прима више наше пацијенте. Имамо Грудно одељење које је принудно претворено у КОВИД-одељење, немамо довољно нових кревета ни кисеоничних места, наврат-нанос смо се уселили у то одељење“, изјавио је за агенцију Бета један од медицинских радника Опште болнице у Лозници.

У исто време, према речима лозничких медицинских радника, шабачка болница, по ранијем договору, Општој болници у Лозници шаље своје не-ковид пацијенте, с обзиром да је тај здравствени центар ушао у КОВИД-систем, међутим пацијенти у Лозницу стижу без урађених ПЦР тестова, па се испоставило да су многи од пацијената послатих из Шапца, који су у Лозници примљени због других обољења, у исто време и позитивни на корона вирус.

Из Опште болнице Лозница наводе да су огорчени на третман Министарства здравља према онима који раде у првој линији с пацијентима зараженим корона вирусом и наводе да је број медицинских радника који су на такав начин заражени у Мачванском округу далеко већи од званичних података.

По последњим подацима Завода за јавно здравље у Шапцу, од 18. јула, у Шапцу који је центар Мачванског округа, био је 1.331 позитиван на корона вирус, а затим следи Лозница у којој је било 400 позитивних.

И у осталим општинама забележен је пораст оболелих, па је тако у Богатићу до тог датума било 60 позитивних на корона вирус, у Коцељеви 53, у Владимирцима 45, у Малом Зворнику 20, у Љубовији 17 и у Крупњу десет.

Бета/данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар