Почетна » Заштитника грађана: КОНТРОЛА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА ЗБОГ УБИСТВА ДЕТЕТА У ВРШЦУ

Заштитника грађана: КОНТРОЛА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА ЗБОГ УБИСТВА ДЕТЕТА У ВРШЦУ

од Други Пишу
0 коментар

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а на основу медијских информација да је у Вршцу отац убио своје малолетно дете а потом извршио самоубиство, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Заштитник грађана од Покрајинског секретаријата тражи да у року од 15 дана изврши надзор над стручним радом Центра за социјални рад Вршац у овом случају и да му достави извештај о извршеном надзору и документацију о поступању.

Поводом медијских навода да је мајка убијеног детета више пута пријављивала оца детета за породично насиље, Заштитник грађана тражи од МУП-а Србије да га у истом року обавести о поступању надлежне полицијске управе у конкретном случају, посебно о активностима полицијских службеника у овом случају.

Заштитник грађана од МУП-а тражи и изјашњење да ли су полицијски службеници поступали у складу са обавезама прописаним Законом о спречавању насиља у породици и  Општим и посебним протоколом за заштиту жена од насиља у породици и партнерским односима.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар