Почетна » СЕОС:РТ у потрази за консултантима, креће нови талас лобирања

СЕОС:РТ у потрази за консултантима, креће нови талас лобирања

од Други Пишу
0 коментар

Рио Тинто и даље неуморно ради на остварењу својих планова у Србији. Како сазнајемо, већ навелико раде на ангажовању познатих светских консултантских кућа и саветника а за потребе лобирања за пројекат Јадар. Ови светски и европски саветници би их заступали у преговорима и ширењу лажне позитивне слике о компанији. Наравно, држаће се већ добро познате приче коју и власти већ одавно користе када доводе озлоглашене светске загађиваче или када скупљају предизборне поене- отвараће се фабрике, стижу нова радна места и благостање за све.

Новчане надокнаде које нуде за ове услуге су астрономске, али оно што засигурно знамо је да су их поједине консултантске агенције већ одбиле јер врло добро знају да никакав новац не може да им надокнади уништену репутацију услед сарадње са Рио Тинтом.

Ми овим путем апелујемо и на све остале који добију овакву понуду да се добро замисле. Никакав новац на овој планети не може опрати савест и одговорност, јер лобирањем за Рио Тинто постајете директан саучесник у уништењу једне земље, њене пољопривредне производње, екосистема, а и живота људи.
Апелујемо и на академску и стручну јавност, тачније на онај њен део који или ћути или отворено сарађује са Рио Тинтом да одговорно и савесно раде свој посао, да се охрабре и огласе као што се обичан народ више не плаши да дигне свој глас против уништења наше земље.

Свако ко сарађује са Рио Тинтом директно ће бити одговоран за злочине према природи и људима. А да су склони оваквим злочинима, показује њихова досадашња репутација и прљав и крвав траг који остављају за собом, наводе из овог удружења.

Можда ти се свиди

Оставите коментар