Почетна » ЗГАЗИО ДЕВОЈЧИЦЕ У ВРТИЋУ, КАЖЊЕН СМАЊЕЊЕМ ПЛАТЕ Родитељи у шоку епилогом истраге, а о казнама васпитачицама ТЕК НЕМАЈУ РЕЧИ

ЗГАЗИО ДЕВОЈЧИЦЕ У ВРТИЋУ, КАЖЊЕН СМАЊЕЊЕМ ПЛАТЕ Родитељи у шоку епилогом истраге, а о казнама васпитачицама ТЕК НЕМАЈУ РЕЧИ

од admin
0 коментар

 

Његова колегиница, референткиња за безбедност у вртићу, такође је кажњења једнократним смањењем плате, а васпитачице које су у том тренутку биле са децом у дворишту премештене су у другу групу.
 
Директор Установе за предшколско васпитање и образовање „Полетарац“ Радослав Машић потврдио је „Блицу“ да је поступак поводом тог инцидента завршен уз напомену да је најважније да се девојчице осећају добро.
 
– Након опсежне истраге током дисциплинског поступка коју су обавили наша установа, полиција и тужилаштво, одлучено је да возач комбија који је учествовао у инциденту буде кажњен смањењем плате и он је и даље запослен код нас. Утврдили смо да је дошло до пропуста код референткиње за безбедност у вртићу те је и она кажњена зато што део на коме се догодио инцидент није био прописно обележен као економски прилаз вртићу – објаснио

нам је Машић.
 
Васпитачице премештене у другу групу
 
На наше питање да ли су дисциплинским поступком предузете неке мере против две васпитачице које су биле у дворишту са децом током инцидента, кратко нам је одговорио: „Премештене су у другу групу.“
 
– Најбитније је да су девојчице добро, да су се опоравиле и сада редовно похађају вртић. Ради смиривања страсти одлучено је да се васпитачице ротирају и да њихове колегинице из друге групе заузму њихово место. Ми смо урадили све што је у складу с нашим надлежностима, а како смо обавештени, Основно јавно тужилаштво у Руми обуставило је поступак против нашег колеге који је управљао доставним возилом зато што су током истраге утврдили да у том инциденту није било елемената кривичног дела – рекао нам је Машић.
 
Његове наводе поводом истраге покушали смо да проверимо у Основном јавном тужилаштву у Руми, али до закључења броја нисмо из те институције добили никакав одговор.
 
Подсетимо, петогодишњакиње су повређене у дворишту вртића када је на њих налетело доставно возило док су на бетону цртале кредама. Једна девојчица је лакше, а друга тешко повређена, пошто су јој сломљене кости лица.
 
Родитељи затечени
Љ. П, мајка једне од повређених девојчица, каже за „Блиц“ да је потпуно затечена вешћу да је поступак окончан, јер их нико није о томе обавестио.
 
– Једино што знамо јесте да су васпитачице премештене у другу групу. Знамо да је тужилаштво водило неки поступак и чекали смо његов исход. Ми нисмо једни од оних људи који ће стално да запиткују шта се дешава и да вршимо притисак на некога. Сматрамо да свако треба да ради свој посао часно и поштено. Нама је најбитније да нам је дете добро. Пошто нисмо добили ништа званично, сачекаћемо да чујемо шта кажу у тужилаштву. Уколико су заиста обуставили поступак, консултоваћемо се са адвокатом и одлучити да ли ћемо приватно покренути нешто пред надлежним органима и против кога, пошто практично нико није кажњен – рекла нам је она, уз напомену да „казну“ одређену возачу и референткињи за безбедност у вртићу не жели ни да коментарише.
Златко Чонкаш    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар