Почетна » Гроцка: „ВАРОШКИ САЛОН“ у Галерија Ранчићева кућа

Гроцка: „ВАРОШКИ САЛОН“ у Галерија Ранчићева кућа

од Други Пишу
0 коментар

Традиционална празнична изложба „Варошки салон“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, аутентичном варошком дому, биће свечано отворена у петак 23. децембра у 18 часова. Новогодишња групна поставка окупља преко 40 стваралаца широм Србије и представља бројне и разноврсне радове ликовне и примењене уметности.

Приликом представљања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке. Поставку ће отворити историчарка уметности Зорица Атић, ауторка концепта изложбе.

Поставка у галерији Ранчићеве куће, заштићеног културног добра и старог варошког дома Гроцке и Србије, обухвата дела ликовне и примењене уметности, пружајући прилику посетиоцима и публици да се сусретну са уникатним предметом или детаљем – који су рад сликара, вајара, или пак уметничког занатлије. Изложба је осмишљена у празничном духу радости и даривања, као вид подршке раду уметника и стваралачкој сцени. Продајног је карактера и доступна за љубитеље уметности до 20. јануара 2023. године.
„Варошки салон“ излаже богату поставку уметничких дела у разноврсним техникама као што су акварел, уље на платну, пастел, графика, цртеж, комбиноване технике, иконе на дрвету, фотографије, дизајнирани накит од сребра и комбинованих материјала, моделоване одевне предмете од коже, вуне и текстила – ташне, капе, беретке, ручно израђене дрвене играчке…

* Ранчићева кућа: Незаборавну атмосферу изложби дарује и аутентични галеријски простор варошке Ранчићеве куће који одише ванвременским складом, и вековном традицијом. Ранчићева кућа у Гроцкој, споменик културе од великог значаја за Србију, грађена је пре више од два века и представља једну од највреднијих кућа народног градитељства на подручју Града Београда. Припадала је породици Ранчић, а данас у њој станује установа културе општине Гроцка. Топли варошки дом окружује и негована, уређена башта где се одржавају културни догађаји и летње манифестације.

Улаз је слободан. Добро дошли!

Можда ти се свиди

Оставите коментар