Почетна » Изложба „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ – ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ 05 – 24. април 2023. године

Изложба „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ – ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ 05 – 24. април 2023. године

од Други Пишу
0 коментар

Изложба дечјих ликовних радова „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ – ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“ биће отворена у среду, 5. априла у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. На отварању изложбе биће додељене награде за најуспешније радове према одлуци стручног жирија, а овом свечаном приликом, представиће се својим умећем и ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Дечја изложба се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка – установе културе Градске општине Гроцка.
Ликовни конкурс „Креирај разгледницу – Гроцка крај Дунава“ намењен је деци и младима са територије општине Гроцка. Пред учесницима је био задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја (археолошка налазишта, винчанску културу, манастире и цркве, реку Дунав, аде, воћњаке, винограде, Касно римску гробницу у Брестовику, народно неимарство…).

Циљ конкурса је да промовише вредности локалне средине и подстакне децу и младе да упознају и истражују своје окружење, и на креативан начин прикажу сопствено виђење природних лепота и културно-туристичких вредности краја у коме живе. Ауторка концепта конкурса је Зорица Атић, историчарка уметности.
Изложба одабраних дечјих решења траје до 24. априла 2023. године у Ранчићевој кући.
Добро дошли!
Фото ЦЗКГ

Можда ти се свиди

Оставите коментар