Почетна » Изложба ПОРТРЕТИ у Ранчићевој кући: Отварање групне изложбе радова младих аутора из Србије, петак 4. септембар у 19 часова

Изложба ПОРТРЕТИ у Ранчићевој кући: Отварање групне изложбе радова младих аутора из Србије, петак 4. септембар у 19 часова

од admin
0 коментар

У петак 4. септембра 2015. године у 19 часова отварање групне изложбе радова под називом ,,Портрети“ аутора Бојане Мицић, Милице Лилић, Миљане Савићевић и Марка Лазића, у галерији Центра за културу Гроцка, Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој.

 

„Портрет као традиционална тема и као тема која је „увек у моди“ даје себи простора за безброј различитих интерпретација. На изложби „Портрети“ можемо видети приступ овој теми групе аутора коју чине Бојана Мицић, Милица Лилић, Миљана Савићевић и Марко Лазић.

Уметничка остварења изведена су на различитим форматима и у различитим сликарским техникама. Радови се одликују визуелном промишљеношћу, храбрим и истовремено смиреним сликарским рукописом. Ови ликови су представе одређеног субјекта који је уметнику/уметници у приватном животу веома близак, или је то јавна/историјска личност која је својим карактером заслужила место у личном стваралаштву аутора“, наводу у уводној речи каталога изложбе ликовна уметница Сања Солунац.

 

Биографије аутора:

Бојана Мицић (1986) рођена је у Лесковцу где је похађала Школу за текстил и дизајн. Дипломирала је на Факултету уметности Универзитета у Приштини са седиштем у Звечану 2010. године, одсек сликарство, у класи проф. Зорана Фуруновића. Организовала је једну самосталну изожбу и учествовала на бројним групним изложбама, као и у раду ликовних и графичких колонија. Живи и ради у Лесковцу.

Милица Лилић (1985) рођена је у Нишу где је завршила средњу уметничку школу. Дипломирала је на Факултету уметности Универзитета у Приштини са седиштем у Звечану 2009. године, одсек за ликовне уметности, студијска група за графику, у класи проф. Томислава Трифића. Члан је удружења ликовних и примењених уметника „Нова арт сцена“. Организовала је пет самосталних изложби и учествовала на бројним групним изложбама у земљи, као и на више ликовних колонија. Живи и ради у Белој Паланци.

Миљана Савићевић ( 1985) рођена је у Приштини. Дипломирала је на Факултету уметности Универзитета у Приштини са седиштем у Звечану 2008. године, одсек вајарство, у класи проф. Пека Никчевића. Организовала је три самосталне изложбе и учествовала на бројним групним изложбама, као и у раду вајарских и сликарских колонија. Живи и ради у Нишу.

Марко Лазић (1983) рођен је у Нишу. Дипломирао је на Факултету уметности Универзитета у Приштини са седиштем у Звечану 2007. године, одсек сликарство, у класи проф. Зорана Фуруновића. Организовао је три самосталне изложбе и учествовао на више групних изложби, као и у раду ликовних колонија. Живи и ради у Нишу.

 

Изложба траје до 16. септембра 2015. године.

Можда ти се свиди

Оставите коментар