Почетна » Ранчићева кућа: Отварање самосталне изложбе цртежа „Човек и пас“ Славице Илић

Ранчићева кућа: Отварање самосталне изложбе цртежа „Човек и пас“ Славице Илић

од admin
0 коментар

У петак, 2. марта 2018. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка,  отварање самосталне изложбе цртежа под називом „Човек и пас“ ауторке Славице Илић.

Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој, и специјални гост – Матија Бајић, гитара, некадашњи ученик школе, а сада ученик МШ „Јосип Славенски“ у Београду.

Представе паса у радовима Славице Илић симболизују њихову праисконску везу са човеком. Радови откривају читаву палету различитих расположења која у овом искреном односу преплављују човека, а та пријатељска веза је jeднакo нераскидива и двосмерна. Цртежи приказују псе у мировању као и у свакодневним активностима, док је колорит прилагођен динамици сваке представе, описујући кретње и карактере.

Славица Илић (1989) рођена је у Голупцу, Република Србија. Завршила је основне студије сликарства на истоименој Академији лепих уметности у Београду у класи професора Драгана Здравковића, а потом и МА студије сликарства. Чланица је УЛУПУДС-а, Арт Центра, УЛИС „Милена Павловић Барили” Пожаревац, добитница награда на групним излагањима. Рад под називом „Пас“ налази се у историјско-уметничкој збирци у Народном музеју у Пожаревцу. Остварила је тринаест самосталних изложби од чега издвајамо изложбу „Le Danube – artiste, voyageur, témon“ Културни центар Србије, Париз (2015), под покровитељством Министарства културе и информисања РС; учествовала је на 50 групних изложби, као и у раду ликовних колонија. Такође, ангажована је у оквиру више пројектних радионица у реализацији сценографије, инсталације у простору, стрипа, карикатуре и др.; реализовала је ауторске ликовне пројекте и дечје радионице.

Контакт: slavica_ilic_89@hotmail.com

Изложба је отворена до 20. марта 2018. године.

Можда ти се свиди

Оставите коментар