Почетна » „Рокенрол воде“ у Ранчићевој кући

„Рокенрол воде“ у Ранчићевој кући

од admin
0 коментар

Илустрације су настале за ауторске пројекте – књиге уметника као што је „Моје r`n`r небо“, 2013 – својеврсни омаж регионалној рок сцени али и првенствено за потребе музичког анимираног спота „Звијезда мога сна“, Neno Belan & Fiumens, Dallas records, 2017. као и анимираних концертних визуала реализованих у току 2018. и 2019. године за концерте истог аутора, касније преточене у поп-ап књиге уметника „Звијезда мога сна“ 2018. (награђена 2019. године на међународном фестивалу илустрације BOOKILL FEST), „Дани љубави“ 2019, „Остани уз мене“ 2019, „Улицама града“ 2020.

Анамарија Вартабедијан је дугогодишњи активни концертни рокенрол фотограф и овај њен уметнички рад утемељен је у истраживању историјског контекста рокенрола, али и у дугогодишњој сарадњи са музичарима и медијима. Рокенрол водама плови са једним уверењем: „Рокенрол је став, идеал, жеђ за слободом и бољим светом. Стреми ка препознавању, повезивању и комуникацији. Прелази границе, осваја просторе духа, свести и људскости. Kроз историју света – путници певачи су повезивали градове и заједнице и били изасланици културних размена.“
Радови проблематизују идеју рокенрола приказану кроз визуелну интеграцију препознатљивих физиономија – актера регионалне рок сцене, амблематике градова, природних лепота, писма, универзалних симбола, као и мотива воде и неба који све то повезују. Радови су илустрације изабраних песама и визуелно преносе поруке универзалности духа, отворености, слободе, толеранције, истрајности, преплитања култура и кретања. Настали су у комбинацији цртежа руком на папиру и дигиталних фотографија, употребом графичких рачунарских програма и а реализовани уз помоћ дигиталних технологија презентације и штампе.

Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка
петак 19. јун у 19 часова

Можда ти се свиди

Оставите коментар