Почетна » БЕЗ ЧЕКАЊА И БЕЗ ГУЖВЕ Ево где Београђани могу да изваде документа – ОДМАХ

БЕЗ ЧЕКАЊА И БЕЗ ГУЖВЕ Ево где Београђани могу да изваде документа – ОДМАХ

од admin
0 коментар

Да издавање докумената може да прође и без гужви доказ је мала полицијска испостава на 14 километара до центра где је чекање изузетак.

Пасош, лична карта, регистрација аутомобила или возачка дозвола… У ПИ Бели поток можете обавити све из области уставног права као у било којој другој испостави, уколико вам краће путовање није проблем. ПИ Бели Поток се налази на око 14 километара од центра престонице, подно Авале.

Од када је уведено правило да захтеве не морате подносити на општинама где сте рођени или где тренутно станујете, све већи број Београђана у бегу од гужве и галаме долази управо у Бели Поток.

– Случајно сам од комшије чуо за ову станицу. Рекао ми је да је за десет минута завршио предају докумената за личну карту, па ниједног тренутка нисам размишљао да дођем како бих без гужве продужио возачку – испричао нам је Урош Ј. са Медаковића.

Komandir Milan Miletić u PU Beli potok

Командир Милан Милетић у ПУ Бели поток

Милан Милетић, командир ПИ Бели Поток, објаснио је за “Блиц” да и поред званичног броја од 30.000 становника који су под њиховом надлежношћу, у овој полицијској станици посао успевају да обаве само – четири особе.

– Кључну улогу у свему имају колегинице које раде на шалтерима. Ажурне су и професионалне, од 7.30 до 19.30 њих четири опслужују становништво – објашњава командир Милетић.

Како каже, грађани најчешће долазе преко лета и то за потребе издавања пасоша. Мањих гужви буде још само крајем године.

– Старије становништво које има обавезу вађења нове личне карте је посебно актуелно сада. Они су тренутно једини који долазе и чекају јер да би примили пензију, морају да имају важећу личну карту – објаснио је Милетић.

СТАРИЈИМ ЛИЦИМА ИДУ И НА КУЋУ

Полицијски службеници у Белом Потоку се труде и да помогну непокретним старијим лицима.

– Ако добијемо на увид документ који потврђује да је особа непокретна, полиција одлази у њихову кућу и узима јој отиске прста. Они само треба да припреме потребну документацију за издавање докумената – каже командир.

Андриана Јанковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар