Почетна » После музичке фонтане Славија добила НОВУ АТРАКЦИЈУ

После музичке фонтане Славија добила НОВУ АТРАКЦИЈУ

од admin
0 коментар

Само пар дана после музичке фонтане, Трг Славија је добио још једну атракцију – саобраћајне полицајце у елегантним белим униформама!

Многи пролазници јуче су били у недоумици да ли се ради о неком новом чину полицијских службеника или су пак момци дошли право из морнаричких редова.

Међутим, како смо сазнали, ради се у ствари о редовним саобраћајним полицајцима који су само добили прилику да посао обављају, уместо у регуларним, у овим свечаним унфиормама које се најчешће користе за манифестације попут Дана полиције или различитих парада и приредби.

U belom od glave do pete

У белом од главе до пете

Иако двојица момака то нису могли да нам потврде, пошто нису имали дозволу надлежних за разговор са новинарима, јасно је да је до промене дрес кода довело недавно постављање велелепне фонтане.

– Овакве униформе могу да се виде само овде на Славији – био је први коментар Мирјане Јанковић, која живи у Београдској улици.

Према реакцијама пролазника и возача, могло би се рећи да су постали права атракција овог дела града.

– Имам утисак да народ данас више гледа полицајце у белим униформама него фонтану. Застају, сликају водоскок, али онда и њих. Видео сам човека, мислим чак да је био странац, који их је замолио да се сликају заједно – открива нам таксиста са оближње станице.

И док млађи Београђани одмах посежу за мобилним телефонима и фотоапаратима, они старији више воле да застану и распитају се директно о новој униформи.

Nisu mornari, a nisu ni stranci

Нису морнари, а нису ни странци

– Некако су сада полицајци приступачнији, веселији. А и стварно им лепо стоје беле униформе. Мене подсећају на Ричарда Гира из филма „Официр и џентлмен” – сетно се присетила једна од пролазница.

Како незванично сазнајемо, момци би могли да добију појачање, међу којима ће бити чак и даме.

КАКО ЈЕ САМО ПЛЕСАО ЧУВЕНИ ЈОВАН БУЉ…

Прва асоцијација на саобраћајца у белом, барем за старије Београђане, одмах је – Јован Буљ.

Jovan Bulj u akciji

Јован Буљ у акцији

Чувени „балетан” који је током 70-их година прошлог века рашчишћавао саобраћај на Теразијама, Славији, код „Лондона” и Трга републике, а због елеганције и специфичних покрета постао атракција не само у Београду, него и у целој тадашњој Југославији, па чак и у Лондону, Риму, Паризу, Москви…

 

Свој таленат за глуму пренео је на београдску штрафту, плесао је по улици, девојке су му прилазиле како би добиле барем једну заједничку фотографију. Многи су га због покрета, али и популарности упоредили тада са Елвисом Прислијем и Џоном Траволтом.

Читаву деценију Буљ је био заштитни знак Београда, у којем је и преминуо 2010. у 72. години живота.

Ана Ристовић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар