Почетна » Ускршњи празници: Како ће радити продавнице, угоститељи, дежурне установе…

Ускршњи празници: Како ће радити продавнице, угоститељи, дежурне установе…

од admin
0 коментар

Продавнице, кафићи, ресторани, пијаце, јавне установе и занатске радње ће за викенд мењати радно време због ускршњих празника.

Продавнице
Дежурне продавнице (хипермаркети, супермаркети, минимаркети и друге радње) морају на Велики петак да буду отворене најмање од 9 до 12 сати.

Супер Веро ће у петак и суботу радити до 20 сати, а у недељу неће радити. На Ускрс ће бити затворени и објекти ДИС-а, док ће свом осталим данима радити уобичајено. Идеа, Рода и Меркатор ће бити отворени сваког дана редовно, осим у недељу. Објекти Делеза у петак раде скраћено до 18 сати, у суботу ће продавнице које иначе раде 24 сата, бити отворене од седам ујутру и радиће до 22 сата. На Ускрс ће бити затворени сви објекти. У недељу ће бити отворени само “Вишњица дућани”, док други малопродајни објекти овог ланца неће радити.

На Ускрс, дежурне продавнице могу бити затворене, док у понедељак, 13. априла, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

Шопинг молови
„Делта сити“ ће на Велики петак радити до 18 сати, а недеља је нерадни дан (осим Цинеплеxxа који ће радити од 10 до 1 сат и „Галактике“ од 10 до 23 сата).
„Ушће“ и „Иммо оутлет“ центар ће у петак бити отворени до 18 сати, у суботу ће радити уобичајено, а у недељу је нерадни дан.

Бензинске пумпе
Бензинске станице на државним путевима И и ИИ реда и општинским путевима на подручју Београда ће радити од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду морају бити отворене најмање од 6 до 20 сати.

Дежурне апотеке
Свакодневно од 00 до 24 дежурају апотеке “Први мај” (Краља Милана 9, 3241-349), “Свети Сава” (Немањина 2, 2643-170), “Земун” (Главна 34, 2618-582), и “Богдан Вујошевић” (Гоце Делчева 30, 2601-887).

Здравствене установе
На дан Ускрса дежурају КБЦ „Земун“ и КБЦ “Драгиша Мишовић”, Универзитетска дечја клиника у Тиршовој, КБЦ „Звездара“, болница за педијатрију Др Олга Поповић Дедијер и Институт за очне болести у Пастеровој.

Кафићи и ресторани
Угоститељски објекти у дане празновања Ускрса у стамбеним зградама могу у петак и суботу почети са радом најраније у шест сати и радити најдуже сат после поноћи, с тим да музику могу емитовати и приређивати музички програм најдуже до поноћи. У недељу могу почети да раде у шест, али да буду затворене најкасније до 24 сата, с тим да музику искључе сат раније.

Остали угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се не налазе у стамбеним зградама могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена од 00 до 24 сата.

 Пијаце
Пијаце ће за време ускршњих празника, 10. и 11. априла, радити уобичајено. У недељу ће радити једино зелене пијаце „Земун“, „Баново брдо“, „Душановац“, „Беле воде“ и „Горња варош“ и то од шест до 13 сати. Све пијаце ће у понедељак радити такође скраћено, од шест до 13 сати.
Отворени тржни центар Нови Београд и Пијаца за промет старих ствари и робе са грешком – Миљаковац ће 10. и 11. априла радити уобичајено, а 12. и 13. априла ће бити затворене. Пијаца цвећа у Крњачи неће радити само на сам дан Ускрса, у недељу, а осталих дана празника радиће уобичајено.

Туристички инфо центар

Туристички информативни центар ТОБ-а у Кнез Михаиловој ће 10. априла радити од 10 до 18 сати, 11. априла од 9 до 19, 12. априла ће бити затворен, а у понедељак, 13. априла, од 10 до 18 сати.

Туристички инфо-центар на Железничкој станици радиће по уобичајеном радном времену.

Н. К. – М. Н.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар