Почетна » Електромрежа Србије открила зашто бројни Београђани неће имати струју у недељу

Електромрежа Србије открила зашто бројни Београђани неће имати струју у недељу

од Други Пишу
0 коментар

Након најаве о великом искључењу струје у појединим деловима Београда у недељу, огласило се предузеће Електромрежа Србије, које је открило да ће због планираних радова бити искључена четири далековода.

Електромрежа Србије саопштила је да ће у недељу, 8. маја, у периоду од 5 до 10 сати ујутру бити искључена четири далековода 220 кВ између ТС Београд 5 (на Бежанијској коси) и ТС Обреновац који служе за снабдевање значајног дела конзума на подручју Новог Београда и шире.

Због наведеног, један део потрошача ће остати без напајања електричном енергијом.

„Да би редукција конзума била што мања поменуто искључење биће спроведено у раним јутарњим сатима, када је потрошња и најмања“, наводе у Електромрежи Србије.

У овом предузећу наводе да је искључење далековода неопходно ради извођења радова на изградњи двоструког, уместо постојећег једноструког далековода 110 кВ између ТС Београд 5 – чвор ТС Београд 9, у циљу развоја преносне мреже.

„Сви радови које Електромрежа Србије изводи спроводе се на основу претходно урађеног елебората, и о њима је у предвиђеном року обавештена и Електродистрибуција Србије“, поручују из овог предузећа.

Подсетимо, у недељу ће у од 5 до 10 часова без струје остати огроман број потрошача на подручју Сурчина, Земуна и Новог Београда.

Без струје у Београду ће у недељу бити и поједини корисници на Звездари и Вождовцу у периоду од 8.30 до чак 17 часова.

Од 5 до 10 сати струје неће нити ни у Херцеговачкој на Савском венцу.

Погледајте комплетан списак корисника који ће у недељу остати без струје.

Александар Настевски   Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар