Почетна » ЛЕЖАЛА ЈЕ НА УЛИЦИ 21 САТ Снимак жене која је избачена из Прихватилишта ШОКИРАО јавност, ево шта је ИСТИНА

ЛЕЖАЛА ЈЕ НА УЛИЦИ 21 САТ Снимак жене која је избачена из Прихватилишта ШОКИРАО јавност, ево шта је ИСТИНА

од admin
0 коментар

Објављивање снимка на друштвеним мрежама на којем се види како З.Д. (65), бивша станарка Прихватилишта за одрасла и стара лица у Кумодрашкој улици, сатима лежи на бетону испред Клиничког центра Србије, након што је избачена из некадашњег пребивалишта, изазвало је бурне реакције јавности, те је Секретеријат за социјалну заштиту наредио хитан инспекцијски надзор над радом установе у којој је несрећна жена живела.

Како „Блиц“ сазнаје, инспекција је током читавог дана боравила у овој установи не би ли се пронашло решење како да се на адекватан начин збрине ова жена.

– Инспекција социјалне заштите је читавог дана била у Прихватилишту за одрасла и стара лица и вршила надзор над радом установе и овом конкретном ситуацијом. У цео случај смо активно укључили Градски центар за социјални рад у Београду, у складу са својим надлежностима, пре свега како би се успоставио контакт са породицом, сродницима и предузеле све даље активности – наводе у Секретаријату за социјалну заштиту, додајући да ће и аутентичност спорних снимака такође бити проверена.

Избачена на улицу због пушења цигарете

Како се наводи у објави путем које је јавност упозната са случајем ове жене, она је из Прихватилишта избачена јер је запалила цигарету у затвореном простору, након чега је провела 21 сат лежећи на улици у видно лошем стању јер није имала куда другде да се упути.

Post koji je Å¡okirao javnost

– Недопустиво је да било ко из нашег система социјалне заштите не помогне особи којој је помоћ потребна. Посао инспекција је да утврди све чињенице, све околности везане за случај. До краја недеље ће бити познати резултати и онда ћемо видети шта даље – рекла је Наташа Станисављевић градска секретарка за социјалну заштиту.

Прихватилиште донело одлуку о принудном отпусту

У Прихватилишту за одрасла и стара лица наводе да је ова жена већ месецима била корисник њиховог центра, међутим, због непоштовања правилника о кућном реду стручни тим Прихватилишта је донео одлуку о њеном принудном отпусту.

– Читава стручна служба максимално професионално и одговорно обављала је своје задатке, читав стручни тим је уложио максималне напоре, све методе стручног рада су исцрпљене. Сада је току ванредни инспекцијски надзор – рекла је за Београдску хронику РТС, Сузана Миловановић координатор за стручни рад Прихватилишта за одрасла и стара лица.

Prihvatilište za odrasla i stara lica

Ова установа поседује 104 кревета који су смештени у девет соба, а корисници могу у њима да бораве уз поштовање кућног реда и посебно избегавање сваког вида агресивног понашања.

Грађани нуде помоћ

Према речима ауторке видеа, З.Д. је након интервенције Хитне помоћи превежена у болницу „Лаза Лазаревић“, у којој сутрадан није успела да је пронађе.

Ова информација узнемирила је многе грађане који су се понудили да помогну несрећној жени тако што ће јој дати смештај, молећи надлежне да је збрину што пре.

А. Милутиновић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар