Почетна » Прохибиција и даље на снази

Прохибиција и даље на снази

од admin
0 коментар

Трговци у радњама нису још добили званичну одлуку о укидању забране продаје алкохолних пића после 22 сата. Пиво се продавало „испод руке“ скоро на сваком ћошку, тврде трговци

ПРОДАЈА алкохолних пића после 22 сата у Београду званично је укинута 6. јануара, али трговци у радњама у централним градским улицама још нису добили званичну потврду о томе. Заинтересованих за куповину пива, вина или ракије после 22 сата, кажу трговци, одувек је било, а о томе да ли су га и продавали не желе да се изјасне. Можда, али „испод руке“, просудило би се по осмеху на лицу!

– У времену од 22 сата до шест сати забрањена је продаја алкохолних пића – овај натпис и даље је упечатљивим црвеним словима истакнут изнад каса у већини трговина. Упркос укидању одредбе о забрани продаје алкохола ноћу, трговци се и даље устручавају да вам у кесу спакују лименку пива после 22 часа. Тврде, званичну потврду још нису добили од надређених.

– Колегиница ми је рекла да је прочитала да сада можемо да продајемо алкохолна пића, али ми у радњи нисмо добили званично одобрење за то – објашњава Марко, продавац из киоска на Тргу републике. – Ево, пробао сам да откуцам бар-код са лименке, али каса избацује обавештење о немогућности продаје. Прохибиција је и даље на снази.

Ипак, локали у којима се продавало пиво и жестока пића током прохибиције постојали су готово у сваком крају престонице. Испред једне продавнице, на чијем излогу је и даље забрана, кроз прозорче продавац је протурио четири пива.

– Продавали смо увек. Шта ћемо кад људи траже – кратко коментарише трговац.

БЕОГРАЂАНИ НИСУ ОБАВЕШТЕНИ

ТРГОВЦИ у радњама по центру тврде да се купци, када су пазарили пиће у току ноћи претходних дана, нису позивали на укидање забране.

– Нико од купаца није поменуо да је сада продаја алкохола током ноћи легална. Људи нису довољно информисани, али траже да купе алкохол, нарочито у центру после ноћног провода – објашњава трговац Иван М.

К. М.       Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар