Почетна » Ристић: Следеће године биће запослено још 1.000 комуналних полицајаца

Ристић: Следеће године биће запослено још 1.000 комуналних полицајаца

од admin
0 коментар

Начелник Комуналне полиције у Београду Никола Ристић изјавио је данас да би измене и допуне Закона о комуналној полицији требало да предвиде већи број комуналних полицајаца у главном граду.

Ристић је истакао да су тренутно измене и допуне закона о комуналној полицији „још на Влади Србије“, да се очекује да ће потом бити упућене у скупштинску процедуру и добити „светлост дана“.

Он је на ТВ Пинк рекао да је то неопходно да би се спровео конкурс за посао у комуналној полицији, за који постоји велико интересовање.

– Очигледно је да Београд као милионски град захтева много већи број комуналних полицајаца, због броја позива које имамо, то је 40.000 интервенција годишње – истакао је Ристић.

Према његовим речима, милионски град као што је Београд са 17 градских општина функционише са само 311 комуналних полицајаца.

Он је указао да је највећи проблем „што не можемо на време да одговоримо на позиве наших градјана“ и да „понекад грађани чекају на нашу интервенцију и по сат и по времена“.

Ристић је рекао да курс за комуналног полицајца траје три месеца и да се спроводи у центрима Министарства унутрашњих послова.

Према најавама из Скупштине Београда, како је речено, у главном граду ће до половине идуће године бити запослено још 1.000 комуналних полицијаца.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар