Почетна » (ВИДЕО) Блокирани радови на Тргу – напредњаци послали ботове да провоцирају!

(ВИДЕО) Блокирани радови на Тргу – напредњаци послали ботове да провоцирају!

од admin
0 коментар

„Блокада ће трајати 12 часова јер градоначелник (Београда Зоран Радојичић) још није дошао да разговара са нама, још није обуставио штетне пројекте у Београду и разрешио (заменика градоначелника Горана) Весића“, каже за Н1 Бастаћ.

 

Тражимо референдум – да се грађани који живе у овом делу града изјасне да ли желе ове радове или не, додао је.

Весић је најављивао кривичне пријаве против Бастаћа, а на питање репортерке Н1 да ли му је нека и стигла, каже да није. „То су ствари које Весић сваког дана прича, једино није слагао како се зове. Он организује штетне радове и хушкаче који се појављују да изазову неки инцидент“, навео је Бастаћ, који је додао да се они реконструкцији противе на миран начин.

 

Док је трајао разговор репортерке Н1 и Бастаћа, пришао је један господин, очигледно незадовољан акцијом општине Стари град, који је добацивао, али се удаљио након минут.

Бастаћ је пришао радницима који управљају машинама, замолио их да их угасе, што су они мирно и урадили. У близини радова није примећена редовна као ни комунална полиција.

Према речима Бастаћа, блокада ће трајати данас 12 сати, али ће наредни пут бити дужа уколико градоначелник не прими незадовољне грађане на разговор као и да је потребно да смени свог заменика Горана Весића.

Непосредно након што је почела блокада, са друге стране ограде постављене око простора где су предвиђени радови, окупило се двадесетак грађана који су протестовали због блокаде, узвикујући „срамота“, тако да је започела краћа расправа.

Један од окупљених се издвојио и пљунуо према Батаћу, који је био на неколико метара од ограде, којој је пришао да би разговарао са противницима блокаде.

Главни говорник, из групе која се бунила због блокаде, рекао је Бастаћу да због њега не може да стигне на посао, који му је одговорио да је „све помешао“ јер то управо не може због радова, као и да је „очито“ добио шта да каже.

„Саговорник“ Бастаћа није желео да се представи, рекавиши да му је име и презиме грађанин Београда, али је Бастаћа оптужио да „ломи бандере“ и да „руши“, док је он, како је рекао, за „спорт и ненасиље“.

Рекао је да је против пљувања и да не познаје човека који је пљунуо према Бастаћу, док су присталице Бастаћа тврдиле да је неки час раније причао са њим.

Једна од грађанки која се противи блокади је рекла за Н1 да нико од њих „који су бујунџије овде и опструирају рад, а то кошта“ не жели да има леп град, поплочан, да буде лепа пешачка зона као у свим метрополама, да имамо лепе фонтане и клупе, да људи који долазе имају шта да виде.

Бастаћ је рекао новинарима да ће грађани, који су против наставка радова, ту бити на смену док ће он остати све док се данашња блокада не заврши.

Подсетимо, ово није прва оваква акција. Представници Савеза за Србију (СзС) су 4. априлауклонили ограде које су се налазиле у Коларчевој улици, због радова у центру града, и однели их пред седиште Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Бастаћ је, затим, 7. априла, заједно са активистима опозиционог Савеза за Србију у Коларчевој улици у Београду, учествовао у разним спортским активностима због, како је навео, „ослобађања“ центра Београда од „штетних“ пројеката градске власти.

Он је с грађанима и 9. априла блокирао ово градилиште у центру Београда.

Грађани су затим 18. априла блокирали радове на Тргу, а вођа те акције био је такође председник општине Стари град. Окупљени на Тргу тражили су обуставу радова, разговор с градоначелником и хитно разрешење заменика градоначелника Горана Весића.

Н1/Герила.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар