Почетна » Остали без радних места преко ноћи

Остали без радних места преко ноћи

од admin
0 коментар

Штрајкује двадесетак запослених у ЈКП „Погребне услуге“. На састанку им саопшено да су технолошки вишак

РАДНИЦИ обезбеђења ЈКП „Погребне услуге“ започели су у среду ујутру штрајк испред овог предузећа у Рузвелтовој улици, када им је на јутарњем састанку саопштено да су технолошки вишак и да ће остати без посла. Изненађени одлуком без адекватног образложења, остали су испред зграде предузећа у Рузвелтовој читав дан и ноћ чекајући да им се обрате надлежни.

Двадесетак радника службе обезбеђења дошло је у среду на посао у уобичајено време, међутим, саопштено им је да ће остати без посла. Забринути за егзистенцију, нису ни одлазили кућама, већ су одлучили да на плочнику испред Новог гробља сачекају неког ко би им дао објашњење уз документ који све потврђује. Међутим, то се није десило.

Они захтевају да се, ако је нужно, пребаце на друга радна места, али се прибојавају да би то могли да буду неадекватни послови, иако, неки од њих, имају образовање седмог степена.

– Радимо у овој фирми од десет до чак 29 година, имамо кредите и шта сад да радимо? – питао се Д. Д., један од незадовољних радника. – Шеф обезбеђења, за кога оваква систематизација не важи, саопштио нам је да ће, по препоруци града, наше радно место морати да укину. Никакав документ на увид нисмо добили.

Гробље, како сазнајемо, од јануара ове године обезбеђује приватна фирма „Протекта“.

ПЛАНИРАЈУ РАЗГОВОР С ДИРЕКТОРОМ

КАКО штрајк нису пријавили, службеници ЈКП „Погребне услуге“ тврде да су само после саопштења остали на истом месту док неко не поразговара с њима.

Да радикализују штрајк планирају након разговора са директором, уколико им буде понудио оно што не могу да прихвате.

В. РАДУЛОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар