Почетна » НАПРАВИЛА ХАОС У КРЊАЧИ: Жена ПОСТАВИЛА ЖИЦУ, блокирала 80 породица – ИНСПЕКЦИЈА НЕМОЋНА!

НАПРАВИЛА ХАОС У КРЊАЧИ: Жена ПОСТАВИЛА ЖИЦУ, блокирала 80 породица – ИНСПЕКЦИЈА НЕМОЋНА!

од admin
0 коментар

Избегли већ 15 година онемогућени да користе плацеве у београдском насељу Крњача. Суграђанка нелегално проширила двориште и заградила приступ парцелама

 

Скоро 80 породица избеглих из Хрватске, Босне и са КиМ већ 15 година не може да уђе у посед својих плацева у београдском насељу Крњача, које су добили од Општине Палилула. Наиме, простор који води до њихових парцела оградом је заградила комшиница, а овај проблем не успевају да реше ни општинска ни градска инспекција.

Расељени који су се учланили у удружење „Стара Србија“, 2002. године добили су на коришћење плацеве величине од по два ара. Они су, заправо, са Општином Палилула склопили уговор о закупу парцела на 99 година, уз надокнаду од око 4.000 динара годишње.

– Већина нас планирала је да се бави пољопривредом – каже Милорад Гојковић, један од закупаца. – То нису велике парцеле, али смо могли да се удружимо и да на том простору посадимо воће или поврће. Некима је то била шанса и да се скуће и да ту саграде стамбене објекте. Невероватно је да 15 година ниједна институција није могла да се избори са једном особом која нас спречава да користимо оно што смо добили.

Планове им је, наиме, покварила суграђанка која је још пре 30 година на неуређеном земљишту близу канала Каловита сазидала кућу, а простор од 20 ари оградила жичаном оградом.

– Она нема никаве дозволе да то земљиште користи – каже наш саговорник. – Стамбени објекат је саградила нелегално, а још мање права има да своје двориште прошири на место где је требало да се изгради пут ка нашим плацевима. Пре две године је, како би легализовала кућу, смањила плац на пет ари колико јој и припада, међутим, већ после неколико месеци вратила је ограду на старо и поново се проширила.

Према речима оштећених грађана, на терен су неколико пута излазили инспектори, али ни они нису успели да натерају суграђанку да уклони ограду.

НИСУ ОБАВЕШТЕНИ

Грађани који не могу да уђу на своје плацеве деценију и по обраћали су се и Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове, али су им са ове адресе рекли да уопште нису упознати да је земљиште у Крњачи уступљено избеглицама. у одговору градске управе пише да се парцеле налазе на подручју које је под водом на ком није планирана изградња стамбених објеката. Из Општине Палилула до закључења броја нисмо добили одговор.

Еспресо.рс / Новости.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар