Почетна » Бесплатни, скоро па непостојећи, излети пензионера коштали око 90 000 евра грађане Гроцке

Бесплатни, скоро па непостојећи, излети пензионера коштали око 90 000 евра грађане Гроцке

Излете којих се нико не сећа

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Градска општина Гроцка, потрошила је у првој половини ове године 10 423 900,00 динара (десет милиона четиристо двадесет три хиљаде и деветсто динара) на „бесплатне излете за пензионере“.

Наиме, тај новац је уплаћен СП „Ласта“ на основу уговора потписаног 17. фебруара ове године. Према том уговору, пензионери су, осим бесплатног излета, имали услуге туристичког водича као и медицинску сестру која је „неопходна због здравствене контроле пензионера“. Такође, према потписаном уговору, пензионерима је за сваку дестинацију обезбеђен ручак у ресторану, који ће садржати супу или чорбу, главно јело, дезерт и два пића. 

Наводно, од тренутка потписивања уговора са С.П Ласта, пензионери су ишли на следеће дестинације:

13.05.2023- године, 220 пензионера је ишло на Фрушку Гору.

10. јуна 2023. године, 185 пензионера ишло је на Златибор.

27. маја 2023. године, 50 пензионера ишло је у Ниш.

23. маја 2023. године, 75 пензионера ишло је у Нови Сад.

29. априла 2023. чак 400 пензионера ишло је у Александровац.

12. априла 2023. такође се ишло на Фрушку Гору, али овога пута само 50 пензионера.

08. априла 2023. године чак 650 пензионера посетило је Суботицу.

12. марта 2023. године пензионери из Гроцке ишли су у престоницу Београд, њих  334.

Истог дана, тог 12. марта 2023., 44. пензионера је ишло и за Тумане.

05. марта 2023. године, пензионери су такође ишли до главнога града. Овога пута чак њих 920.

200 пензионера, ишло је 25. фебруара 2023. године у Турију.

Пензионери се већине ових излета не сећају, а поготово хране и пића у ресторанима

Пензионери и њихови представници који су пристали да причају за Жиг инфо кажу да се за већину ових излета не сећају да су одржани. Ако су негде и случајно били, на некој од ових дестинација, оно чега сигурно није било, према њиховим речима, јесу храна и пиће по ресторанима. О медицинским сестрама и туристичким водичима, како кажу- боље и да не причају. Такође, поједини пензионери су навели да су они ишли и на неке излете који су им наплаћени од стране матичног удружења пензионера, те они нису били бесплатни.

Ко је контролисао да ли су излети одржани?

У Гроцкој је јавна тајна да се СП „Ласта“ користи као предузеће за класично прање пара, али на доказивању те тајне требало би да раде надлежни органи. Оно што је сигурно у овим излетима пензионера, јесте Алцхајмер који се јавио код оних над којима су услуге наводно извршене. Ипак и званична документација указује на сумње да су поједини излети уопште одржани. Наиме,  затражили смо од ГО Гроцка било који документ који доказује да су горе споменути излети и одржани, међутим и у општини изгледа Алцхајмер, јер или се не зна где се налазе ти документи или они једноставно не постоје. Једини доказ јесу ове наруџбенице које су потписане од стране председника Гроцке, Драгана Пантелића и директора СП „Ласта“ Милоша Селаковића. Једноставно речено, они су представници власти и њима се треба веровати, а то што се пензионери не сећају већине ових излета, то је већ ствар за медицину.

Расписан нови позив, поклапања за митиниг СНС-а

Да се ГО Гроцка неће зауставити само на овим излетима за пензионере, говори и ново расписани јавни позив, такође за излете пензионера. Јавни позив за достављање пријава је у току, али се спекулише да ће и ове излете добити поново Ласта.

Иначе, Ласта је била ангажована и за превоз чланова СНС-а на митинг Александра Вучића у Београду.  Квота напредњака за митинг била је око 1 500 људи. Према горе објављеној документацији, сличан број пензионера је ишао и у Београд на „излет“. Једино што се датуми поласка не поклапају са датумом одржавања наведеног митинга, али то и није тешко наштеловати.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар