Почетна » Како ће сада другови „државни непријатељи“ заједно уз напредњаке у Гроцкој да се „заветују“

Како ће сада другови „државни непријатељи“ заједно уз напредњаке у Гроцкој да се „заветују“

Могу ли заједно зараћене стране?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

На данашњем ванредном обраћању, председница Скупштине Србије Ана Брнабић саопштила је да ће локални избори бити истог дана кад и београдски.

Још није озваничено али ће врло вероватно и на локалним изборима у Гроцкој бити иста коалиција што се тиче владајуће странке, односно  „Александар Вучић – Београд сутра” коју чине СНС, СПС, СДП Србије, ПУПС, Зелени Србије, СРС, Здрава Србија, Јединствена Србија, Покрет социјалиста, Српска народна партија, Српска странка Заветници, Самостална српска странка и Савез војвођанских Мађара.

А не тако давно, тачније пред децембарске изборе 2023. године, у Гроцкој према речима координатора СНС-а за Гроцку, Андрије Чупковића, „СПС је био државни непријатељ и због њих уствари СНС не може да напредује, те грочански одбор треба искључиво да њима „скида гласове“.

Раскол у СНС Гроцка све већи, највећа претња им социјалисти

Ништа мање „хвале“ за социјалисте није имао ни актуелни председник Гроцке и ОО СНС-а, Драган Пантелић. „Ма то су бре комуњаре“, знао је врло често да изговара Пантелић.

Социјалисти су једини били напустили заседање локалне Скупштине, након што је Жиг инфо објавио снимак на којем се чује „мишљење“ председника Гроцке о одборницима.

  • Поштоване колеге и колегинице одборници, због непримерене изјаве коју је председник ГО Гроцка изнео према одборницима ове Скупштине, а за које сматрам да су непримерене и да руше достојанство ове Скупштине, као и нас одборника који смо изабрани од стране грађана ове општине, одборничка група Социјалистичке партије Србије неће истој присуствовати. Хвала, обратио се тог 24. новембра 2021. Др Ђорђе Станојевић присутним одборницима.

Затим је заседање напустило свих пет одборника Социјалиста, а за њима, мало касније, изашао је и одборник Саша Мијаиловић са листе СНС-а.

Социјалисти напустили заседање Скупштине ГО Гроцка

Највећи јаз између социјалиста и напредњака можда се огледао и у родном месту председника Гроцке, Пударцима.

На изборима 2022. године, дошло је до сукоба између два Пантелића. Наиме,  СПС у Пударцима води презимењак председника Гроцке, Пантелић Игор. На  изборима 2022., за парламент Србије, листа око СНС- а је добила 352 гласа, док је листа око СПС-а добила 208 гласова. Овакав резултат показао је тада озбиљан пад рејтинга једног од Пантелића, односно повећану подршку за другог.

Те године, у овом грочанском насељу освануле су плакате захвалности Александра Вучића због добијених гласова на парламентарним изборима.

Одмах након СНС плаката појавила се и друга захвалница, само овога пута социјалистичка.

Удружени социјалисти и напредњаци на председничким изборима исте године дају и збиру најбољи резултат за Александра Вучића. Међутим, већ у току прошле године, односно на „децембарским изборима“ социјалисти у Гроцкој су ослабили. Једно време се мислило да је напредњачка кампања против њих дала резултате. Касније ће се испоставити да јесте, али да су социјалистички гласови се највише прелили на коалицију „Србија против насиља“.

Постоје мишљења да ће чланови СПС-а на подручју Гроцке и на расписаним изборима гласати за исте јер „напредњаке не могу да смисле“.

Ту су и Заветници. Некадашњи можда и једини опозициони одборник, тачније одборница Бојана Букумировић поднела је оставку. Њу је заменио одборник Милош Лазаревић. Према речима наших извора, Лазаревић је недавно затражио од СНС-а да га поставе за заменика председника Гроцке јер му је, према његовим речима, тако обећао садашњи председник Пантелић.

Најинтересантније ће бити заправо видети како ће изгледати грочанска листа „Гроцка сутра“. Колико ће напредњаци уопште имати одборника на истој листи и да ли ће уопште први на листи бити неко из њихових редова, видеће се у наредним данима.

У шали, Грочани коментаришу будућу листу владајуће коалиције да је „некада испод слике криминалца писало: тражи се и висина награде.. А данас пише испод криминалца:  гласај и назив коалиције“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар