Почетна » ЦРНИ ОБЛАЦИ НА ПОДРУЧЈУ ГРОЦКЕ Вечерас се пазите јаког града!

ЦРНИ ОБЛАЦИ НА ПОДРУЧЈУ ГРОЦКЕ Вечерас се пазите јаког града!

од admin
0 коментар

Поцрнело је небо од облака на ширем подручју Гроцке, а метероолог Ђорђе Ђурић упозорава на вечерашње невреме у којем каже да нас очекује град који може да оштети и аутомобиле.

– Време је такво да град крајем овог дана и током вечери може и да вас обогаљи. Заштите своја возила, али и главе. Више од 30.000 удара громова бележи се у овим сатима над нашим пределима, а снажна грмљавинска активност захватиће и већи део Србије. Касније после подне и током вечери очекују се локални пљускови са грмљавином, а постоји и велика опасност од јаких грмљавинских олуја са градом, олујним ветровима и обилнијим пљусковима – написао је метеоролог Ђурић на свом Фејсбуку како би што више људи упозорио на невреме.

Он каже да вечерас може да падне и до 30 милиметара кише по метру квадратном и да због тога постоји опасност од краткотрајних поплава и бујица због запушених одводних система.

Са више страна тренутно се са „јужне“ стране ГО Гроцка чује да дејствује противградна одбрана.

Подсетимо се, прошлог викенда невреме које је донело и град величине тениских лоптица обрушило се на готово свако место у ГО Гроцка. Пољопривредници су махом остали без својих усева, а у току је процена штете од стране комисије ГО Гроцка.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић, Фото: Архива Жиг Инфо

Можда ти се свиди

Оставите коментар