Почетна » Док су сви пензионери у Гроцкој социјално угрожене породице нису, те само некима стиже по 2 метра буковине

Док су сви пензионери у Гроцкој социјално угрожене породице нису, те само некима стиже по 2 метра буковине

Како ће поделити

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Није прошло тако давно, конкретно маја месеца ове године када је на територији ГО Гроцка започето са поделом пакета помоћи свим пензионерима. Пакети су обележени са натписом „ГО Гроцка“, међутим исте су делили искључиво чланови СНС-а.

Пакете помоћи добили су сви пензионери на територији ГО Гроцка, без обзира да ли им је пензија 10 000 динара или преко сто хиљада. Према тадашњим одговорима из ГО Гроцка, од Центра за социјални рад добила „се потврда“ да су сви пензионери угрожени.

И док су сви пензионери угрожени, породице са територије ГО Гроцка изгледа живе у ери економског тигра, те им помоћ није потребна. Наиме, ако погледамо „јавну набавку“ за „огревно дрво за потребе социјално угрожених породица на територији ГО Гроцка“, испада да  на територији ГО Гроцка има само 450 социјално угрожених породица.

Према документацији, ГО Гроцка је расписала ову јавну набавку у којој наводи да ће уоквирно 450 угрожених породица добити по 2 метара огревног дрвета Буква. Међутим, који су критеријуми за добијање два метра буковине, као и како се дошло до цифре од само 450 угрожених породица, није познато.

Оно што се зна, да годинама уназад ову врсту огревног дрвета, на територији ГО Гроцка, деле активисти СНС-а. Дакле, у Гроцкој, у већини случајева,  није било довољно да сте угрожени, већ и да сте члан напредњака.

Такође, јавна је тајна да се магацински простори општине Гроцка користе као магацини странке. Према речима наших извора, и сада у магацину ГО Гроцка можете пронаћи свашта што деле напредњаци. Од пакета за пензионере, до дечјих ауто седишта.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар