Почетна » ДЕПОНИЈА НА ПРИВАТНОЈ ЊИВИ: Несавесни суграђани бацали смеће између Великог Мокрог Луга и Калуђерице

ДЕПОНИЈА НА ПРИВАТНОЈ ЊИВИ: Несавесни суграђани бацали смеће између Великог Мокрог Луга и Калуђерице

од Жиг Инфо
0 коментар

ДИВЉЕ депоније која су настале дуж новоизграђене улице, која спаја насеља Велики Мокри Луг и Калуђерицу, уклоњене су јуче. Радници „Градске чистоће“ покупили су нагомилано ђубре са 80. нелегалне депоније од почетка године.

– Неодговорни људи на овоме зарађују, јер се овде налази и приватни плац на којем се одлажу грађевински отпад и земља. Да би се то спречило важно је и да законски прописи буду промењени како би несавесни грађани били кажњени – рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

– Тренутно је на једном од ових плацева насуто осам метара земље, појавило се клизиште и угрожене су њиве и електроенергетско снабдевање, затрпани су канали и фекална канализација и ризик је да људи остану без струје.

Заменик градоначелника је најавио да ће чишћење бити настављено, те да ће се инсистирати да се законски прописи промене, да се одузимају камиони који нелегално истоварају отпад на недозвољеним местима и да се од инвеститора пре давања употребне дозволе за објекат захтева доказ о кретању грађевинског отпада. Такође, чак и власници приватних парцела треба да се кажњавају ако се на њима стварају нелегалне депоније.

– То је једини пут да се ова област доведе у ред и да коначно заштитимо животну средину, јер очигледно постоје људи са којима не може другачије да се разговара – поручио је Весић.

Ј. Д.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар