Почетна » Где је грочанска опозиција?

Где је грочанска опозиција?

од admin
0 коментар

Неко ко не прати политичку ситуацију можда би рекао да у Гроцкој влада нека учмала атмосфера, односно да ту и нема неких странака које би могле да уздрмају актуелну грочанску власт на челу са СНС-ом. Међутим, да ли је баш тако?

Да ли се можда ти исти опозиционари спремају да ипак крену у мало активнију борбу ове године, непосредно пред локалне изборе.

Спекулише се да ће избори бити одржани у децембру ове године. Ту могућност најавио је и владајући СНС, када је истакао да су могући покрајински и локални избори да се одрже у истом термину.

ДС Гроцка предузео прве кораке.

dsДемократе у Гроцкој су за време последњих избора претрпеле највеће губитке. Освојили су на њиховој листи чак 8.одборника, али се данас не зна колико их заправо поседују.Пре три месеца је руководство ове странке са новоизабраним председником Гораном Марковићем из Винче кренуло да организује своје редове. Главни проблем код демократа је био тај што дуго времена нису могли да се оформе после председниковања Оливере Кнежевић. С обзиром да су имали тај проблем, демократе су желеле да сазнају колико имају одборника у Гроцкој, те су они 19.01.2015. поднели на писарници СГО Гроцка обавештење да иступају из власти у Гроцкој.  Након подношења тог захтева, Оливера Кнежевић (бивша председница) напушта демократе и оснива групу грађана „ДС Гроцка“. Демократе готово да више немају одборнике у Гроцкој.

СДС Гроцка хвата залет

Socijaldemokratska_strankaНепосредно после формирања СДС-а, Бориса Тадића, ову странку на локалу у Гроцкој водио је Зоран Јовановић, бивши председник Гроцке. Он је на почетку формирања странке у интервјуу истакао да ће ова странка оформити што више Месних одбора на територији Гроцке и да ће у њима бити људи који ће са својим знањем и искуством бити способни да покрену привреду. Пре десетак дана је и званично формиран ОО СДС-а у Гроцкој а Зоран Јовановић је постао председник.

 

 

СПС учврстио своје редове

sps logoИако у владајућој коалиција на нивоу републике и града, СПС у Гроцкој је у опозицији. Верује се да је та не сарадња у Гроцкој због личног сукоба између Драгољуба Симоновића, тренутног председника ОО СНС-а Гроцка и Милана Јанковића, председника СПС-а у Гроцкој. Иначе СПС у Гроцкој је крајем прошле године одржао изборе у својој странци и на њима је једини кандидат био Милан Јанковић. Након тих избора, према саопштењима из ове странке,  стање  се кристализовало, односно они који су радили против ОО-а у Гроцкој су искључени или су се сами повукли. Из ове странке потврђују да су они сада учврстили своје чланство и да ће наставити своје опозиционо деловање а у наредном периоду активније.

Нова Србија= Снага Грађана

nova-srbija-logo_660x330Горан Пекарски , лидер Снаге Грађана и бивши председник СГО Гроцка, постао је пре пар месеци председник ГрО Београда Нове Србије. По речима Добрице Вујића, председника Нове Србије у Гроцкој, ова странка је добила једног искусног политичара који ће својим искуством , знањем и енергијом дати нови импулс у раду свих општинских одбора на територији Београда.
Остаје још непознаница шта ће се десити са Снагом Грађана, односно да ли ће они бити одборници Нове Србије у Гроцкој, или ће пак остати оно што су и до сада. Претпоставља се да ће Снага Грађана и даље бити активна на грочанском локалу а да ће на следећим изборима ићи на заједничку листу са Новом Србијом. Нова Србија је иначе при власти у Београду, као и у Републици а у грочанској Скупштини нема ни једног одборника. Сдруге стране, Снага Грађана има 5. одборника који су у опозицији.

Двери се проширују

Dveri-LogoПокрет Двери је започео своје организовање а територији општине Гроцка. Двери су имали представништво само у Калуђерици, међутим недавно је овај покрет започео преговоре са поједнцима и удружењима широм општине Гроцка. У плану им је, како сазнајемо, да у наредном периоду ојачају свој одбор и крену у конкретно опозиционо деловање. Из Двери кажу да они у своје одборе желе да приме само људе који нису искомпромитовани.

 

СНП – Власт или опозиција?

SNP-logo-gradient-300x125Пре два дана СНП- Ненада Поповића започео је сакупљане потписа на територији општине Гроцка  становника који се противе притиску Европске уније да Србија уведе санкције Руској Федерацији. Српску народну партију је основао Ненад Поповић, бивши члан ДСС-а након одласка Коштунице са места председника те странке. Њему се, имеђу осталих, придружио и Горан Мандић председник Грађанске алтернативе, који је такође напустио ДСС само доста пре Поповића. Одмах накох оснивања алтернативе, Гроцка добија два одборника Гордану Зарић и Мирослва Вујовића некадашње одборнике демократа. СНП је на републичком нивоу нова странка али, преласком ова два одборника, у Гроцкој је на власти.

Тренутно у Гроцкој влада коалиција окупљена око СНС-а. Власт је формирала коалиција СНС-ДСС-УГ Наш човек- Блажо Стојановић, 2012.године. Тадашња већина са 19.одборника увеђана је за одборнике из ДС-а и других странака.

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар