Почетна » Због недостатка радне снаге, Ритопечани без скеле у јеку сезоне

Због недостатка радне снаге, Ритопечани без скеле у јеку сезоне

Хоће ли се решити проблем

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Од некадашњих осморо радника који су радили на скели у Ритопеку, данас је остало само њих троје. Од тог броја, двоје су на боловању, док је један на одмору, те мештане овог насеља у ГО Гроцка данас није имао ко да превезе до својих њива „с оне стране Дунава“.

По ранијим обећањима надлежних из ГО Гроцка, односно ЈП“ Пијаце и зеленило“ Гроцка под чијој су надлежности скеле, саобраћај би требао да се обавља радним данима и суботом од 7.00 до 17.00. Скела би требало шест пута пловити Дунавом и превозити тракторе воћара и ратара из Ритопека који обрађују земљу са друге стране реке. Скелом Ритопечани стигну на другу страну обале за свега 15 минута, а ову врсту превоза користе пола века.

Међутим, данас воћаре и ратаре нико није имао да превезе јер „нема радне снаге“. Мештани овог места који користе скелу су бесни. И овако суочени са разноразним проблемима, сада имају и овај проблем јер до својих њива не могу.

Кажу да представници власти, када им требају гласови врло често су у овом месту, али када треба решити неки круцијални проблем, од истих ни трага ни гласа.

Локални или Месни напредњаци села Ритопек оптужују своје претпостављене за немар. Кажу да председник странке и ГО Гроцка нема ингеренцију ни над чим, као и да се свему диригује из Београда.

Обичан народ то, са друге стране не занима. Они су бесни и више не могу да верују било каквим обећањима. Још ни водовод нису добили, упркос силним обећањима, а сада не могу ни до својих њива.

Како ће се решити проблем радне снаге, под великим је знаком питања. Мале плате и нестручност бациле су и велике гиганте на колена. Скеле су некада биле под ингеренцијом ЈКП „Гроцка“ али је то предузеће врло брзо након доласка напредњака на власт у Гроцкој, отишло под стечај. После ЈКП -а, отишла су још два предузећа у стечај, а како ствари данас стоје, превоз скелама је нова кост у грлу локалној власти.

Хоће ли се решити проблем превоза скелом, знаће се у наредном периоду. Ритопечани, барем они који су хтели да причају за Жиг инфо, кажу да уколико се проблем не реши организоваће протесте и обавестиће остале медије.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Јелена Ристић

Можда ти се свиди

Оставите коментар