Почетна » ХАОС У БЕГАЉИЦИ Школа без крова ђаци раштркани!

ХАОС У БЕГАЉИЦИ Школа без крова ђаци раштркани!

од admin
0 коментар

ОШ „Иво Лола Рибар“ из Бегаљице, која је оштећена у априлском пожару, још није поправљена, па ученици нову школску годину започињу у осмолетки „Илија Гарашанин“ у насељу Гроцка. Надлежни су најавили да ће деца на новој адреси похађати наставу док им се не санира школа, а то ће бити „у скоријем периоду“.

Представници општине Гроцка саопштили су да је у току припрема конкурса за проналажење извођача радова који ће санирати кров на ОШ „Иво Лола Рибар“. До тада, око 250 ђака мораће да путују у школу „Илија Гарашанин“ која се налази у суседном месту. Из општине су додали да су зато основцима обезбедили превоз из Бегаљице до Гроцке.

Осим овог привременог решења, надлежни су саопштили и да су пронашли још два простора у близини бегаљичке школе за ученике. Један ће бити намењен за продужени боравак деце и библиотеку, а други за предшколску групу коју ће похађати 20 малишана. Међутим, те просторије морају да се адаптирају, а деца би требало, како су најавили из Општине, да крену у предшколско до 10. септембра.

Пожар, који је спалио део школе „Иво Лола Рибар“ и из ње „иселио“ ђаке догодио се током вечери 23. априла. Срећом, у том периоду унутар зграде није било никога, а ватрена стихија је „прогутала“ 500 квадрата крова и оштетила неколико просторија на спрату.

У СТАРИМ КЛУПАМА ЗА МЕСЕЦ ДАНА

И ОШ „Мића Стојковић“ у Дражњу скоро потпуно је изгорела у пожару пре више од две године. Ђаци су тада премештени у матичну школу у Умчаре. Радови на обнови оштећене зграде још трају, а ђаци ће се тек за месец дана поново наћи у њеним реновираним просторијама, када буде стигао школски инвентар.

 

Ј.Н, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар