Почетна » Будући премијер Вучевић није хтео да одговори да ли ће Гашић остати министар

Будући премијер Вучевић није хтео да одговори да ли ће Гашић остати министар

од Други Пишу
0 коментар

„Нисмо пробили рок, Влада ће бити формирана у законски предвиђеном року, ја са нестрпљењем чекам да представим посланицима и свеукупној јавности програм будуће Владе Републике Србије“, рекао је мандатар за састав нове Владе Србије, Милош Вучевић, на конференцији одржаној у Каћу, на свечаном отварању фабрике „Lianbo precision technology Serbia“.

“Ми то не можемо да збрзамо и убрзамо. Многе околности утичу на цео процес. Ми нажалост немамо амбијент какав имају друге државе, пошто као да нам мач виси над главом: питање Косова у процесу придруживања Савету Европе, прича око предлога резолуције УН што је однела огромне капацитете извршне власти, имамо разговоре и договоре када ће бити одржани локални избори и све то утиче на политичке процесе”, рекао је Вучевић и додао да нас чека динамичан викенд, те да након тога почиње финални корак за избор Владе.

На питање новинарке Н1 о томе да ли ће министар унутрашњих послова Братислав Гашић бити министар и у новој Влади, Вучевић није дао одговор.

“Сва кадровска решења о будућој Влади Србије ћу јединствено објавити. Нећу извлачити ниједно име из контекста или из ресора, него ћу представити цео кабинет и целу Владу, за сада је уписано само једно име, име мандатара, јер то није фер према другим министрима”, рекао је он.

Вучевић је, потом, рекао да је информација о томе ко чини састав нове Владе “некоме позната, а некоме није”, а на накадно питање новинарке Н1 на то како је могуће да пет дана пред формирање нове Владе није познат састав кабинета – одговорио да ће јавност бити упозната када он буде представио ту информацију.

“Мени је познато. А ко саставља владу? Владу састављају они који ће да чине владу. Коалициони партнери, политичке странке и људи који нису чланови ниједне странке учествоваће у будућој влади. Наравно, ја са поносом кажем, да не би било забуне, имам дневну комуникацију са председником републике по том питању”, рекао је данас мандатар за састав нове Владе Србије, Милош Вучевић.

На питање када ће јавност бити упозната са тим информацијама није дао одговор.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Н1/Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар