Почетна » Предизборна пијаца у Винчи нагомилава смеће

Предизборна пијаца у Винчи нагомилава смеће

Зашто се не отворa нова пијаца?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Пре пола године, непосредно пред изборе, пар дана је било потребно од припремних радова до асфалтирања простора где ће се преселити пијаца у Винчи, како би се започели радови на изградњи нове Здравствене станице, која је годинама у најави.

Када су кренули такозвани радови на припреми, а мало касније и на асфалтирању платоа где ће бити стационирана пијаца у Винчи, функционери ГО Гроцка су потрчали да се што пре усликају. Био је ту председник Гроцке, Драган Пантелић, његов садашњи помоћник Мирољуб Јевтић, зоохигијеничар при општини Гроцка, Стефан Дилберовић, већник Филип Анђић и други.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Градска општина Гроцка (@opstina.grocka)

Поред фотографисања, следи и обавештење да се актуелна власт потрудила да брже, јаче и боље среди плато на којем ће се наћи будућа пијаца.

-Путари грађевинског предузећа „Јадран“ данас су завршили радове на асфалтирању новог пијачног платоа за зелену месну пијацу у насељу Винча. Асфалтирано је 960 квадрата што је дупло већа површина од досадашње неусловне пијаце на паркингу Дома здравља.  Радови на изградњи зелене месне пијаце се изводе у склопу припрема за рушење старог и изградњу новог Дома здравља за насеља Винча и Лештане како би они отпочели што је пре могуће. Нова месна пијаца је у овом облику замишљена као привремено решење које ће бити замењено трајном наткривеном месном пијацом након изградње Дома здравља, саопштено је 5. фебруара 2022 године испред Инфо сужбе ГО Гроцка.

Избори су прошли, власт је поново победила на обећањима те је и ова пијаца у Винчи остала незавршен пројекат. Додуше, тезге на новом платоу су видљиве, али стара још није затворена и поред ње се врло често гомила смеће.

 

Они који продају на овој пијаци, као и они што купују, питају се зашто се не преместе на нову локацију јер је ова већ одавно у нехигијенским условима.

– Зашто јој нова пијаца у Винчи где је закуцала наше паре иако је завршена не ради, док се људи даве у смећу на старој пијаци испод картона. Коме то иде у прилог, упитао се један од продаваца на овој пијаци и каже да ово питање треба да проследимо шефици пијаца, Гордани Зарић.

Нови плато за пијацу у Винчи

Међутим, Зарићка и њена „компанија“, односно ЈП „Пијаце и зеленило“ из Гроцке на питања не одговарају. Након што се није јавила на више позива наше редакције, упутили смо и званичан мејл „Пијацама“ у Гроцкој са следећим питањима:

Зашто још увек није прорадила нова пијаца у Винчи, односно зашто није још премештана тренутна пијаца на нову локацију, с обзиром да је прошло већ пет месеци од изградње исте?

Ни после 24 сата од постављених питања, одговори нису стигли. Поучени претходним искуствима, можда ће се ова пијаца оспособити за неке будуће изборе. Ако је за утеху, они се најављују за март следеће године.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Фотошоп- илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар