Почетна » РАМПА ДАЛА ДАНАК У Заклопачи уништени путеви

РАМПА ДАЛА ДАНАК У Заклопачи уништени путеви

од admin
0 коментар

ПУТАРИ имају пуне руке посла откако су почели радови на изградњи нове наплатне станице у Врчину. Али не само на овом градилишту, већ и у улицама грочанских насеља, које су почеле да попуштају под теретом камиона и шлепера.

Како би стигли до градилишта, теретњаци које користе извођачи радова на наплатној рампи, саобраћају локалним путевима чија конструција није предвиђена за ту намену, те су се отворила велика оштећења на коловозу.

Житељи насеља Заклопача у Гроцкој и до сада су били незадовољни локалним путем. Највише због његове ширине, али и што није обнављан годинама, а сада се жале и да је пут потпуно уништен.

– У улицама Маршала Тита и ЈНА од пута је практично на једном делу направљено орање – каже Слободан Сапунџић из Заклопаче. – На коловозу су велика оштећења и због тога је отежан саобраћај. Возила додатно успорава узак коловоз, па велика теретна возила и аутобуси не могу нормално да пролазе и да се мимоилазе. Често су приморани да се пењу и точковима прелазе по тротоарима и земљаним банкинама.

Мештани додају да су последњих дана екипе путара почеле обнову коловоза, али су незадовољни јер се ради само тренутна санација, како би пут поново могли несметано да користе теретњаци.

Они сматрају да је неопходно да се пут комплетно реконструише и да се препројектује. То је, кажу, потребно и због возила јавног градског превоза, како би им се коначно олакшао пролазак и мимоилажење, али и због све веће фреквенције возила на овом потезу, и потенцијалног оптерећења на овом правцу када буде изграђена нова наплатна рампа.

РАДОВИ ДО 15. ОКТОБРА

ИЗГРАДЊА наплатне станице Врчин почела је 24. марта, а уговорени рок за завршетак радова је 15. октобар ове године. Радове изводи група понуђача коју чине „Штрабаг“, „Војводинапут“ и ПЗП „Зајечар“. Пројектом изградње, планирано је да комплекс чеоне наплатне станице буде лоциран јужно од постојеће петље Врчин. Биће изграђена денивелисана петља којом се остварује укрштај два значајна путна правца, обилазнице око Београда и ауто-пута Е75.

 

Н. Вукић, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар