Почетна » ПРВО ПРОЈЕКАТ ГРОБЉА, ПА РАДОВИ: Још није готов план по коме ће се градити гробље у Калуђерици

ПРВО ПРОЈЕКАТ ГРОБЉА, ПА РАДОВИ: Још није готов план по коме ће се градити гробље у Калуђерици

од Жиг Инфо
0 коментар

Да би се почело са радовима на изградњи новог гробља, које ће се налазити између грочанских насеља Калуђерица и Лештане, потребно је да прво буде направљен пројекат који је тренутно у изради.

Очекује се да нацрт буде ускоро готов, како би се кренуло са првом фазом радова изградње самог комплекса. Међутим, план који је првобитно представљен, у међувремену је морао да буде замењен и прилагођен захтевима ЈКП „Погребне услуге“, који су финансијер изградње и будући управљач објектом.

– Пројекат садржи објекте капеле, управне зграде, продавнице цвећа и погребне опреме – истичу надлежни из Општине Гроцка. – Планирано је да у првој фази изградње буде саграђено 1.640 гробних места, у другој 2.626, док ће у трећој имати 3.128, што укупно броји 7.367 гробних места.

До сада су само урађени радови на изградњи приступне саобраћајнице из Забранске улице, који су завршени пре више од годину дана, и за које је издвојено око 65 милиона динара.

Тада је пробијена и асфалтирана улица у дужини од 300 метара и са обе стране посађено је 20 нових стабала. Урађени су тротоари, паркинг и постављена је нова јавна расвета и потпуно обезбеђен приступ из Забранске улице према новом гробљу. Након тога са даљим пословима око изградње се стало.

Парцеле
ЈЕДАН од основних разлога због којег је Општина иницирала пројекат изградње новог гробља је попуњеност капацитета на сеоском гробљу у Калуђерици и Лештанима. Мештани из овог дела града годинама уназад су принуђени да погребе спроводе на околним гробљима, а некад, и неретко, и на другом крају града.

Ј.Д.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seven − 2 =