Почетна » Суд одбио жалбу, Тодоровић: Доказано да од поштених избора нема ништа

Суд одбио жалбу, Тодоровић: Доказано да од поштених избора нема ништа

од admin
0 коментар
uker1

 Подсетимо се, повереник општинске организације Покрета слободних грађана у Гроцкој, Немања Тодоровић поднео је 6. марта Општинској изборној комисији, као грађанин, приговор на подношење листе „Александар Вучић- За нашу децу“.

 Како се наводило у приговору, осим тога што се оспорава састав ове листе, један од кључних проблема јесте и сукоб интереса, јер је председник изборне комисије у Гроцкој  Мирјана Буквић, рођена сестра једног од кандидата на листи СНС-а. 

Изборна комисија ГО Гроцка, одржала је 7. марта 2020 године у 11 часова седницу на којој је одбацила приговор поднет од стране Тодоровића. Како се наводи у образложењу, Изборна комисија није могла да утврди у ком својству подносилац подноси приговор, из разлога што није доставио ни један доказ којим доказује својство бирача, кандидата за одборника или предлагача кандидата.

Немања Тодоровић је након тога поднео жалбу Управном суду на одлуку ОИК-а у Гроцкој, и овај суд је донео решење да се ЖАЛБА усваја  и ПОНИШТАВА СЕ изборно решење ГО Гроцка које се односи на листу СНС-а, међутим, у експресном року комисија у Гроцкој поново заседа и ипак поново одбија приговор поднет од стране Тодоровића.

Након тога је Немања Тодоровић поново упутио жалбу Управном суду у Београду, међутим овога пута приликом писања жалбе пронађен је још један велики недостатак ОИК-а у Гроцкој. Наиме, према Закону о локалним изборима, у Члану 13 јасно је назначено да у изборној комисији ниједна политичка странка или страначка коалиција не може имати више од половине чланова у сталном саставу органа за спровођење избора. У Гроцкој, заправо, то и јесте кључни проблем јер представници СНС-а су заступљени више од дозвољеног броја Чланова по Закону о локалним изборима.

ВИШЕ О ПРИГОВОРУ И ЖАЛБАМА- ОВДЕ

Међутим, Управни суд у својој, практично коначној одлуци одбио је жалбу са следећим образложењем:
uker1

uker2

uker3

uker4

uker5

uker6

 

Поводом одлуке Управног суда, Немања Тодоровић каже да суд јесте одбио жалбу, али смо поново доказали да нема поштених услова за одржавање избора.

-Суд јесте одбио жалбу, али смо поново доказали да од поштених услова за одржавање избора нема ништа.
Да је Изборна комисија састављена тако да противзаконито у њој апсолутну већину имају напредњаци, да председник изборне комисије одлучује о мандату рођеног брата су чињенице, које су непобитне, шта год да је рекао суд, чија пресуда представља све само не право! Покрет слободних грађана је снага у којој грађани Гроцке и Србије увек могу наћи бескомпромисног борца против ауторитарног напредњачког режима, изјавио је за Жиг инфо Немања Тодоровић.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар