Почетна » ВЕЛИКИ ДЕО УМЧАРА И ПУДАРАЦА БЕЗ ВОДЕ Нема никаквог обавештења о рестрикцијама као ни цистерна са пијаћом водом!

ВЕЛИКИ ДЕО УМЧАРА И ПУДАРАЦА БЕЗ ВОДЕ Нема никаквог обавештења о рестрикцијама као ни цистерна са пијаћом водом!

од admin
0 коментар

На температурама, које у појединим местима далеко прелазе и званичних 39 степени целзијусових, већи део мештана Умчара и Пудараца данима су без воде.

Од ЈП „Водовод и канализација“ нема никаквих званичних обавештења у вези ове несташице. Обавештење нећете пронаћи ни на сајту водовода Гроцка( није тренутно у функцији) а ни на званичном сајту општине Гроцка. Такође, ни на огласним таблама ове две Месне заједнице нема никаквих обавештења. Према информацијама Жиг Инфа, од несташице воде има изузетака у пар улица у Умчарима и Пударцима где воде за сада  није нестајало. С, друге стране поједине улице већ немају два дана воде, док се у понеким нестанак дешава од касних поподневних сати па до јутарњих.

Цистерна са водом, како би се мештани снабдели због несташице воде у овим крајевима није залазила. Међутим, цистерном  ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка се заливају саднице сибирског бреста које се налазе тик уз ДУнав, где би заливање могло да се изврши на други начин.

Мештани овог дела општине Гроцка, који су позвали Жиг Инфо, кажу да су огорчени овим несташицама. Како су навели, сезона воћа је у току, а увеће када дођу не могу се истуширати. Бар да знају кад ће бити искључени, или када ће вода дођи, како кажу, било би им лакше. Иста судбина чека и оне који су запослени.

 

Обевештење за Врчин и Винчански водовод

И док нема обавештења за водоснабдевање Умчара и Пудараца, издата су обавештења о рестрикцијама за Врчин, као и апел београдског водовода за смањење потрошње:

Овим се апелује на грађане насеља Врчин да воду из јавног водовода искључиво користе за наменске потребе домаћинства. Врчици који се снабдевају из београдског водовода неће имати рестрикција.

Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација“ у данима екстремно вискоких температура пристижу приговори суграђана због поремећаја у снабдевању водом из погона „Винча“ чији је максимални капацитет 60 литара воде у секунди, а троши се и до 80 литара.

 

„Мерењем је установљено да у овим насељима у вечерњим и ноћним сатима, у дане екстремно високих температура, потрошња се пење на 70 и 80 литара воде у секунди. Иначе, током године овде се троши упола мање воде“, наводе у „Водоводу“. Ове чињенице упућују на нерационалну потрошњу, како кажу у „Водоводу“, која доводи до пада притиска и поремећаја у снабдевању водом мањег броја потрошача у овим насељима.

 

– Да би на свим београдским славинама било довољно воде и током најтоплијих летњих дана, довољно је да се сви заједно уздржимо од прекомерне ненаменске потрошње (заливање и натапање зелених површина, расхлађивање плочника, прање аутомобила,…) и поведемо рачуна о исправности кућних инсталација – апелују надлежни из „Водовода“.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seven + fourteen =