Почетна » „НЕСТАО ЈЕ У СЕКУНДИ“ Тужна исповест мајке младог математичара који је дан пре смрти ДОБИО ПОСАО КОЈИ ЈЕ САЊАО

„НЕСТАО ЈЕ У СЕКУНДИ“ Тужна исповест мајке младог математичара који је дан пре смрти ДОБИО ПОСАО КОЈИ ЈЕ САЊАО

од admin
0 коментар

Лазар Војичић (24), математичар из Бора, трагично је настрадао у саобраћајној несрећи на Новом Београду док је покушавао да пређе улицу на црвено. Настрадали младић био је дечко за пример који је пре неколико година дошао из Бора да студира Математички факултет у Београду. Његова породица занемела је од туге и бола због губитка њиховог поноса и дике. Лазарева мајка Драгана дошла је јуче за Београд да би преузела тело свога сина.

Млади математичар и успешни програмер погинуо је у уторак око 23.30 сати на Тошином бунару. Како сазнајемо, младић је покушавао да претрчи улицу док је на семафору за пешаке стајало црвено светло, када је на њега налетео аутомобил “шкода” за чијим воланом је био четири године млађи Коста Б. (20). Несрећни младић од последица удара преминуо је на лицу места. Када је схватио да је ударио Војичића, Коста Б. је зауставио возило.

– Беживотно тело Лазара налазило се на улици док су чекали полицију да дође да обави увиђај. Неколико секунди пошто је настрадао преко његовог тела прешао је још један аутомобил, који се укључио на пут с оближњег паркинга. И тај возач, али и Коста Б. прошли су алко-тест, којим је утврђено да немају алкохол у крви – каже извор “Блица”.

Лазарева мајка каже да је њен син био младић за пример.

– Мој син је био диван момак, дете за пожелети. Није пушио, није пио. Дипломирани математичар који је у року завршио факултет. Сада је био на крају мастер студија – у сузама прича мајка настрадалог младића за “Блиц”.

Како каже, само седам дана пре стравичне трагедије Лазар се запослио на неодређено време у једну програмерској фирми.

– Он је прошао све ИQ тестове за ту фирму са седиштем у Бечу, која је нарочито цењена у свету програмера. Радио је за њих последњих месеци на уговор, пратили су његов развој. Мој син је био вредан и паметан – у сузама прича Драгана.

Несрећна мајка остала је без сина у једној секунди. Како каже, његова смрт требало би свима да служи као пример и поука: нигде не журите, живот је најбитнији.

– Чула сам се са њим синоћ око 18 сати, звао ме је да ми каже да ми је поштом послао нешто. Тај пакет стиже када њега нема. То је последње што ћу од свог сина добити. Не знам где је био синоћ, претпостављам да је био код пријатеља и да је журио на воз који стаје недалеко одатле, како би отишао кући на Звездару. Само секунд један однео ми је сина, који је био мој понос и дика. Уместо да он мене слуша, ја сам слушала њега и његове мудре савете. Најтежа ствар је да мајка изгуби дете, да га враћа кући у ковчегу – дрхтавим гласом прича Драгана.

ЛАЗАРОВА ДЕВОЈКА У ШОКУ

У разговору за “Блиц”, Драгана Војичић открива да се породица и пријатељи настрадалог младића тешко носе са трагедијом. Како прича несрећна мајка, Лазар је имао девојку седам година.

– У њеној сам кући, не може да дође себи. Имали су један савршени однос. Волели се. Сви покушавају да је смире, али узалуд – у сузама је Драгана.

Бојана Богосав  Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар