Почетна » Нова пресуда у корист студента Стефана Карановића

Нова пресуда у корист студента Стефана Карановића

Реч је о саопштењу које је прено Савез студената Правног факултета у Новом Саду

од Жиг Инфо
0 коментар

Основни суд у Новом Саду неправноснажном пресудом обавезао је тадашњег студента Правног факултета у Новом Саду, а данас приправника у Основном суду Игора Девића да исплати на име накнаде нематеријалне штете у виду претрпљених душевних болова због повреде угледа, части и права личности објавиљивањем нетачних информација студенту Стефану Карановићу износ од 30.000. динара са законском затезном каматом на овај износ почев од дана пресуђења а до коначне исплате, као и износ од 100.700,00 динара на име накнаде трошкова парничног поступка.

Dević/twiter

Реч је о саопштењу које је прено Савез студената Правног факултета у Новом Саду, које је према казивању туженог Девића (рођени синовац Илије Девића) та студентска организација пренела на његов лични захтев а према неправноснажној оцени суда повредила част и углед Стефану Карановићу који је студент Правног факултета Универзитета у Београду и који је претходно добио све спорове против Правног факултета у Новом Саду.

-Не бих да коментаришем детаље поступка јер није правнснажно окончан, осим што бих похвало судију Тамару Мојсејев као изузетно стрпљиву и темељну судију. Осврнуо бих се само на ситуацију у којој видимо тендецниозно да сви сукоби потичу са једног места а то је Правни факултет у Новом Саду. Овај спор је у великој мери потекао из конкретне организације а то је Савез студента Правног факултета у Новом Саду. Није ми јасно зашто се студенти учлањују у ту оранизацију у Новом Саду и зашто не уче уместо што се вуку по судовима и губе време по тим организациама. Неки студент продекан на том факултету је правноснажно осуђен због кривичног дела неовлашћено прислушкивање и снимање пре годину или две. Шта могу да добију од тих организација? Нека закључе сами. Тај факултет је тешко осрамоћен. Не волим о томе да причам, Колеге ми се жале и питају шта да раде. Готово цело руководство тог факултета је растерано а против неких су покренути и поступци. Држава не треба да заврши на томе већ апелујем на све професоре права широм Републике Србије да се ангажују и врате углед тој инстутуцији. Ако могу да путују у суседне државе да предају, преносе знање, износе нове генерације, што је за сваку похвалу, зашто исто то неби урадили у Новом Саду? Студенти масовоно напуштају тај факултет. Не треба то дозволити.“ каже Стефан Карановић за Жиг инфо и додаје:
„Жао ми је што ми људи честитају да сам уништио тај факултет. Људи који су управљали тим факултетом су уништили сами себе. Ја морам да узвратим и узвратићу увек примерено, поштујући Закон, свакоме ко настоји да ми нанесе зло али не желим да ми се приписује да сам угрозио било коју институцију на свету а посебно не у Републици Србији, држави која се налази у тешкој ситуацији. Та институција је ишколовала толико добрих судија, адвоката и научних радника и то деценијама уназад и надам се да ће држава у наредним годинама наћи неко решење и неће пустити да тај факултет оде у заборав.“
„Захвалио бих се посебно својим пуномоћницима адвокату Владимиру Вучинићу из Београда и адвокату Петру Исакову из Новог Сада на енергији коју су уложили у току поступка пред судом првог степена а особито адвокату Марку Пушици из Београда који је перфекно написао тужбу и мр Раду Драговићу, стручном саветнику из Београда који је као и у сваком поступку до сада мајсторјски одрадио посао.“

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар