Почетна » Општина Гроцка, „Meка“ за криминалце попут Беливука

Општина Гроцка, „Meка“ за криминалце попут Беливука

Плацеви широм Гроцке

од Жиг Инфо
0 коментар

Вељко Беливук (37), звани Веља Невоља, оптужен за бројне злочине, купио је пре осам година велики плац у Врчину, код Београда, који је као права осматрачница, тако да непозвани гости не би лако дошли до ове локације.

Беливуков плац налази се на једном брду у Врчину, а са њега се пружа леп поглед на Авалу, цео Врчин, Кумодраж и ауто-пут Београд–Ниш.

– Некретнину је купио на име своје супруге Бојане, и највероватније је планирао да на том месту направи „тврђаву“, у коју не би могао свако да уђе. Међутим, хапшење га је спречило у његовој намери да сагради огромну вилу- каже добро упућени извор, пише Информер.

Беливук је купио овај плац највероватније у договору са својим убијеним ортаком Александром Станковићем – Салетом Мутавим, јер се недалеко од њега налази имање на коме је Салетов отац до пре две године чувао овце. Иначе, плац није лако пронаћи, а до њега се стиже стрмим улицама. Налази се у једној мањој асфалтираној улици у којој се налази неколико новосаграђених кућа.

Земљиште није ограђено и на њему нема никаквих објеката. Са једне стране на стрмини налази се шумарак, одакле пуца поглед ка новим наплатним рампама. Само 200 метара даље, низбрдо, од њега је велика њива Салета Мутавог, на којој такође нема објеката.

Плац Станковића је ограђен, а на улазу је зелена капија. До њега се стиже обичним, колским путем. Према речима комшија, он је имао је још једну велику њиву, која се налази ближе путу.

– Ту је раније долазио отац Александра Станковића и чувао овце. Сада га више не виђамо. Он је, иначе, родом, из Врчина. Беливука смо раније виђали, долазио је повремено са неким момцима, али не знамо шта је ту хтео да направи – рекао је један комшија.

Интересантно је да је комшија са плаца од 100 ари, који се налази одмах до Беливуковог, на наш позив дошао младић, који се представио као власник, као и да га продаје за 500.000 евра.

Тако вртоглаву цену је оправдао да је реч о „идеалној локацији на којој може да се сагради леп хотел или фабрика“.

Друге комшије су истакле да влада велика потражња за плацевима у том крају, те да је чак један Грк купио огромно имање одмах до онога који припада породици убијеног Станковића. Иначе кућа од Беливукове жене је под истрагом због сумње да је стечена „прањем“ пара.

Подсетимо се,  у кући страве у Ритопеку, коју је, како се сумња, за убиства и сакаћења користио клан Вељка Беливука и Марка Миљковића, нађени су ДНК трагови жртава! Медији су преносили да је реч о траговима са индустријске машине за млевење меса која је пронађена у бункеру ове викендице.
На први поглед никада се не би рекло да су се иза зидова куће догађале ужасне ствари које нормалан човек не може ни да замисли. Здање делује као лепа, ушушкана викедница, док се на капији не појаве жандарми који и дан данас чувају злоглану „кланицу“.

 

 

Курир.рс/Информер/ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар