Почетна » СЕРИЈСКИ СИЛОВАТЕЉИ ХАРАЛИ БЕОГРАДОМ Ово су ЦРНЕ ТАЧКЕ на којима вребају манијаци!

СЕРИЈСКИ СИЛОВАТЕЉИ ХАРАЛИ БЕОГРАДОМ Ово су ЦРНЕ ТАЧКЕ на којима вребају манијаци!

од admin
0 коментар

У протеклих пет година у Београду је силовано 69 жена. Готово све оне силоване су у централним градским општинама, на такозваним „Црним тачкама“.

Од 69 силованих чак 34 су напаствоване од стране својих познаника, пријатеља или породице, док је 35 пријава поднето против НН извршиоца.

Инспектори су расветлили 30 случајева, а шокантан је податак да су скоро две трећине ових злочина починила четворица серијских силоватеља, повратника. Некима чак ни 14 година проведених у затвору није било довољно. Враћали су се изнова и изнова.

И нису претерано бирали локације за нападе, мада је евидентно да су се скоро сва ова силовања догодила у централним градским општинама, ниједно на Новом Београду, Чукарици, о приградским насељима да и не говоримо. Напади су бележени у близини Панчевачког моста, Панчевачког пута, на Старом граду, Вождовцу, Звездари, код Главне железничке станице, у Дубровачкој улици, Делиградској, Булевару краља Александра…

Репортери “Блица” причали су са инспекторком за крвне и сексуалне деликте МУП Србије Биљаном Петров и кроз разговор извукли неке од највећих монструма због којих је цео Београд био у страху.

О каквим се људима ради можда најбоље илуструје пример Саше Меге (37 година).

– Неки од њих су још као малолетници имали доста прекрашаја. Такав је случај Саше Меге. Први пут се у затвору обрео са 20 лета када је осуђен на пет година за кривично дело силовање – говори инспекторка Петров.

Тек што је изашао на слободу, 2005. је осуђен поново на пет година за кривично дело противприродни блуд. Амнестиран је и излази раније, 2009. године.

– Чим је изашао, направио је нова четири силовања. Коначно је 2012. осуђен на 20 година затвора.

Према речима инспекторке, починио је четири кривична дела силовање, две девојке је опљачкао и једну повредио током злочина.

– Прво дело починио је на Панчевачком мосту, друго у Дубровачкој улици, затим у Делиградској, на железничкој станици… Ухватили смо га у возу, док је ишао из Панчева за Београд – открива Биљана.

САША МЕГА (1979)

– Већ са 20 лета је осуђен на пет година затвора због силовања. Тек што је изашао на слободу, 2005. је осуђен поново на пет година, да би затим направио нова четири силовања, два у новембру 2009, а следећа два у децембру. У јулу 2012. осуђен је на 20 година затвора.

БОЈАН ЗАРУБИЦА (1988)

-Зарубица је ухапшен у октобру 2010., у аутобусу на Зеленом венцу. Починио је четири силовања. И то уз три кривична дела разбојништва. Правоснажно је осуђен у децембру 2013. на 20 година затвора. Осуђиван је и раније за разбојништво и насилничко понашање – каже инспекторка.

ЗОРАН ПАНТЕЛИЋ (1981)

– Осуђен је за четири силовања и једно кривично дело недозвољене полне радње. Прво кривично дело урадио је још 2006. на Старом Граду. Ухапшен је у децембру 2012. у аутомобилу на аутопуту. Осуђен је на девет година затвора у мају 2015. године – навела је Биљана Петров.

РАДОЊА ЋИРКОВИЋ (1963)

– После одлежаних 14 година за кривична дела силовање, Радоња излази и затвора и након тога одмах покушава две недозвољене полне радње и силовање у покушају. Ухапшен је у мају месецу 2010. док је 2012. у јуну осуђен на 12 година – наводи наша саговорница.

 

Андрина Јанковић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар