Почетна » Бајровић: Посета Брнабић и Лончара најсрамнији догађај у последњих 20 година

Бајровић: Посета Брнабић и Лончара најсрамнији догађај у последњих 20 година

од admin
0 коментар

 

„Реч која описује ситуацију у Новом Пазару, а која се све више чује у овом граду је – катастрофална. Још увек није задовољавајућа, и није онаква каквом је наши званичници описују. Ја сам јуче била на догађају о коме су сви извештавали, посети премијерке и министра, и након 20 година каријере, могу рећи да је то био један од најсрамнијих догађаја који се десио овом граду, а да сам га ја пратила“, оценила је Бајровић.

Према њеним речима, оно што су грађани Новог Пазара и новинари јуче очекивали од челника државне власти је да покажу, “ а ако треба и да одглуме, мало туге и саосећања са људима који сваког дана губе своје најближе“.

„Очекивали смо да ће нам изјавити саучешће, и да ће нам рећи да саосећа са нама. Међутим, ми смо и јуче слушали причу да је све у реду, и слушали смо причу да је све покушано да се исполитизује. Ја не тврдим да тога нема, има политизације, али тај скуп грађана је био нешто најжалосније што смо имали прилику да видимо. Покушали су да им укажу на право стање, а названи су хулиганима“, напоменула је она.

Додаје да је највећи број оних који се јуче окупио, гласао на одржаним изборима за министра Љајића, па самим тим и за Вучића, и да су они тражили мало саосећања.

„Улагало се у зграде, не у људе, лекари и медицински техничари су нам најпотребнији“

Коментаришући тврдње Вучића да је болница у овом граду једна од најопремљенијих у Србији, она је навела да је чињеница се је последњих година улагало, „али пре свега у зграде“.

„Оно у шта се није улагало су људи. Дакле, нама су овде пре свега потребни лекари и медицински радници. То је најпотребније. То што се десило је само показало девастиран рад новопазарске болнице. Све ово што смо видели је последица дугогодишпње лоше кадровске политике у Новом Пазару. Ми смо сличне ситуације имали готово сваке године, када дође време годишњих одмора. Када одређени број лекара оде на одморе, тамо нема ко да ради“, упозорава она.

Бајровић истиче да грађани нису поштовали мере, али и да су од врха власти добијали погрешна упутства.

„Премијерка је требала да приђе грађанима, да разговара са њима, да их пита шта их боли, да покаже бар мало саосећања. Не да им држи говоре како је све у реду, како је све у најбољем стању“, подвлачи Бајровић.

Упозорила је да постоји могућност и новог таласа заражених, јер према њеном мишљењу, одређени део грађана који је боравио на предизборним скуповима још није добио симптоме болести.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар