Почетна » Студент Карановић поднео пријаву против нападача који су провоцирали његову рођаку

Студент Карановић поднео пријаву против нападача који су провоцирали његову рођаку

Поднео кривичну пријаву

од Други Пишу
0 коментар

Студент Стефан Карановић из Челарева поднео је кривичну пријаву тужилаштву у Бачкој Паланци због тога што је група мушкараца провоцирала блиску чланицу његове породице, а међу њима биле су и особе које су оптужене за ранији физички напад на њега.

„Она је извргавана гласним провокацијама на јавном месту, након чега је рекла да је уплашена и да више не жели да излази нигде у Челарево након тог догађаја. Сви у кући смо уплашени за своју безбеност, узнемирени и тешко увређени“, навео је Карановић у кривичној пријави коју је послао и медијима.

Карановић је подсетио да је у поступку у којем је сведок-оштећени, решењем Основног суда у Бачкој Паланци, Петру Галоњи који је оптужен за напад на њега одређена мера забране приласка.

Јавно тужилаштво у Бачкој Паланци подигло је недавно оптужни предлог против Петра Галоње из места Челарево због напада на студента Стефана Карановића, који је јавности познат јер је добио бројне спорове против новосадског Правног факултета.

Петар Галоња звани Пепа оптужен је за напад на Стефана Карановића и јавно тужилаштво тражи годину дана затвора за оптуженог.

Карановић је у фебруару ове године био физички нападнут, што је оценио као „покушај ликвидације“.

Њега су, док је био на џогингу, напала тројица мушкараца, ударили га штапом у главу и направили му расекотину. Они су након тога били приведени.

Новосадски Правни факултет укинуо је у марту ове године суспензију Карановићу, након четири године.

Факултет га је суспендовао уз тврдње да је нарушавао углед те институције тако што је у медијима објављивао да се на Правном факултету у Новом Саду дешавају криминалне активности, што је студент негирао.

Управни суд је оборио четири решења Правног факултета у Новом Саду, којима је Карановић дисциплински кажњен.

Карановић је раније одбацио могућност нагодбе са управом тог факултета, коју му је понудио бивши декан Бранислав Ристивојевић и оптужио га да га „уцењује“, да се поставља „изнад суда“ и да не поштује закон.

Карановић је ове године уписао Правни факултет у Београду.

 

Beta/danas

Можда ти се свиди

Оставите коментар