Почетна » КАД ПРЕЛЕТАЧ У ГРОЦКОЈ ОБЕЋА: Узмите канту, отписаћемо вам дугове

КАД ПРЕЛЕТАЧ У ГРОЦКОЈ ОБЕЋА: Узмите канту, отписаћемо вам дугове

од admin
0 коментар

Након што су прекршени сви писани уговори о подели канти за изношење смећа на територији ГО Гроцка, ипак је „настављено“ са поделом истих.

Тако је на ред дошло и моје место Пударци, са отприлике око 400 домаћинстава. У сред петка, последњег радног дана, „нерадници из Еко Гроцке“ решили су да Пударчанима понуде канте. Али, нису их делили , већ по ко зна који пут су вршили некакву анкету о подели. За почетак су узели доњи крај, у којем нема апсолутно ни једног контејнера за одлагање смећа. Можете замислити на територији већој од километар и по, нигде контејнера ( у читавим Пударцима два контејнера, од тога један „приватни“ испред продавнице).

И тако су господа из Еко Гроцке ишла од домаћинства до домаћинстава са изговором да ће сви дугови бити опроштени ако се узме канта и настави се са плаћањем комуналних услуга?!

Што би рекли, потпишите смртnу казну, а са покојником знамо шта ћемо или- ЛАКО ЋЕМО.

Један од оних што је нудио овакву врсту услуге је нико други него до један од гланих прелетача В.М из Дражња.

Јер, пребегао је он из ДС-а у СНС и зна шта је опроштај или награда за прелетање. Нагузиш се а власт ти ради шта хоће. Принцип је једноставан. Само треба мало пара да уложиш у подмазивачка средства и све ће се прогутати како треба.

А народ ко народ. Блесав и јадан. Прихвати те канте као да су пуне хране, па ће им оне обезбедити залихе хране. Мада, није ни далека реалност да је народ блесав. Чини ми се да је ових година накуповао толико стимуланса и вазелина, да „гута“ овакве ствари као помахнитао.

Узимајући ту канту, себи су написали готово па смртну пресуду. Потписали су оно што нису хтели ни у Турско време, па макар их коштало то живота. А ствар је једноставна. Одавно се зна да је народ једнако овце. Поделом канти, власт или Хитлер, Османско царство или како год да их назовете, је обезбедио шишање оваца и квалитетне вуне на којој ће се профитирати. Наравно, најмање у свему томе, уствари ништа ће добити овца коју су ошишали.

Само, овог пута, као и у већини случајева, овце су имале свој избор. Нису морале да допусте да их неко шиша. Како ствари стоје, ошишане су многе.

Након тог чина многе овце се  жале како су ошишане, а оне и даље дозвољавају својим понашањем да их шишају. Причају све најгоре о онима што их шишају, док не дођу да их шишају…

Ја нисам дозволио да ме шишају по њиховој жељи, а ви?

 

П. С Немојте да после кукате на актуелну власт а да Вучића величате, јер, Вучић је поставио ове што вас шишају. Права прича како лепо пролазе они који су дупе продали, а ви који сте остали доследни, ви патите. Што би рекли у оној старој реклами о цигаретама : „Мислите о томе“.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар