Почетна » На састанку у Калуђерици, директор Паркинг сервиса признао да је саградио кућу на државном земљишту

На састанку у Калуђерици, директор Паркинг сервиса признао да је саградио кућу на државном земљишту

Дешавања код напредњака

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Вечерас је у МЗ Калуђерица одржан Месни о(д)бор Српске напредне странке, којем је председавао повереник ОО Гроцка и директор ЈКП „Паркинг сервиса“, Андрија Чупковић.

Поред Андрије Чупковића седели су и Никола Крајновић и Богдан из Младеновца, док су општински (страначки) функционери, као што су Весна Дамњановић, Раде Иветић, Александар Рајковић, Дејан Влашковић и други седели у такозваним магарећим клупама, одвојени од осталог чланства. Где су магареће клупе, ту је и професор, односно председавајућу Чупковић који се онима који су седели у магарећим клупама, тако и обраћао. Једноставно нарцисоидан приступ повереника Чупковића, не може се другачије описати. Може се рећи да су и ђаци, барем они у магарећим клупама одлични слушаоци и увлакачи. У најмању руку, климачи главама. Председник Гроцке и главни климач главом код напредњака, Драган Пантелић, није присиствовао часу.

Свашта се могло чути на вечерашњем састанку у Калуђерици. Сазнало се да СНС улази у изборну трку тако што је професор Чупковић задао ђацима математички задатак, који ће тешко решити. Јер, према професору, пардон поверенику Чупковићу, сваки Месни одбор треба да пронађе десет јаких привредника који ће отворено бити за напредњаке. Обезбедиће професор и десет последњих одборничким места на листи напредњака за привреднике, а он (Чупковић) ће им лично уручити поклоне од ел президента Вучића.

Професор Чупковић критиковао је рад ученице Урбанизма, односно председнице одељенске заједнице, Иване Василев. Професор је рекао да није задовољан како се издају дозволе за легализацију до 60 квадрата грађанима, док се ученику Дејану Влашковићу, бившем заменику председника Гроцке излази у сусрет.

Професор Чупковић се посебно осврнуо на ученика Влашковића и рекао свим ученицима да се Влашковић понудио увек да помогне , те зато он и седи вечерас у магарећој клупи, јер он није џаба бивши заменик председника.

Затим је професор Чупковић упитао председницу одељенске заједнице из Урбанизма, како да он легализује кућу на државном земљишту. Ученица Василев му је одговорила која је процедура, међутим професор није био задовољан одговором.

  • Зар не може то да се легализује уз два сведока и да овери нотар, што то не би могло тако, упитао је љутито професор Чупковић.

Затим је Чупковић дао „отворен пример“, који потврђује ранија писања Жиг инфа.

  • Ја сам својевремено крајем деведесетих  на државном земљишту кућу и зашто ја сада не бих могао да имам два сведока и да то лепо легализујем, поново је упитао Чупковић.

У том моменту у реч упада ученик Влашковић који је, и пре него што је изговорио до краја, подржао професора у изреченом.

  • Па јесте, то би требало са два сведока и да се то реши, узвикнуо је ученик Влашковић.

Слабу оцену у о(д)говарању добила је још једна ученица из магареће клупе, председница Скупштине Весна Дамњановић. Њој је професор поставио питање шта је било са поделом пакета и јесу ли пензионери сада још више напредни. Ученица Дамњановићка није знала тај одговор, те јој је професор љутито рекао да седне доле.

Причао је професор вечерас и о лошим постигнутим резултатима на прошлогодишњим изборима, ма свашта понешто. Његови ученицу су на крају часа изашли из учионице са боловима у вратном пределу добијених од количине климања, као знак подршке вољеном професору, односно поверенику Чупковићу.

 

 

 

Жељко Маторчевић

*лични став, написан након сведочења више извора са састанка СНС-а у Калуђерици

Можда ти се свиди

Оставите коментар