Почетна » Ни кађење не помаже! Проклетство прати грочанске напредњаке, статистика је запањујућа

Ни кађење не помаже! Проклетство прати грочанске напредњаке, статистика је запањујућа

Има ли преживелих

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У тренутку док пишем овај текст, очекујем лепе вести. Неизвесност ме уби. И тако кроз ту неизвесност, размишљам о свему и свачему. И закључим, ау бре колико сам ја срећан, у односу на грочанске напредњаке.

Ето, дођоше нам напредњаци на власт те 2012. године. Мој први састанак са њима је био такав да сам ја одмах схватио где ће нас њихова победа одвести. Још у јуну 2012. године су ми понуђени „новци“ и то „само да кажем цифру“, али ако кажем добијам цензора за вести. Након одбијања понуде добио сам отказ, искључена ми је струја, пребијен сам, а колеги је запаљена кућа. Издржали смо. Још увек смо живи, сналазимо се.

Бивши председник напредњака и ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић је, тренутно, по други пут осуђен и то на пет година затвора због паљења куће мом драгом колеги. Покренуто је и више кривичних поступака против њега. Финансијско стање му је такво да је један мајстор недавно жалио да га је Симоновић молио да му смање претплату јер „нема одакле да плаћа“.

Бивши председник Гроцке, напредњак Стефан Дилберовић покушава да заради неку цркавицу са фаст фудом. Кажу да он лично продаје пљескавице. Скрајнули га начисто.

Зоран Марков, такође бивши председник напредњака, он је практично нестао. Кажу комшије да животари. А био је некада угледни поштар, поштовали га сви.

Нестала је и Живадинка, бивша председница Гроцке дошла након Симе. Од ње ће остати само сећање по јединственој фризури.

И ту нам је друг Панта. Некадашњи угледни привредник, данас једва преживљава. Од како је дошао на место председника Гроцке, предузеће му је банкротирало. Остао је дужан, не зна се коме није. Породични живот му се распао. Написано је и више кривичних пријава против Пантелића које, за сада, леже у фијоци. Једино, ако се то тако може упоредити, Пантелић има срећу у чињеници да је од 2000 године па на овамо једини председник Гроцке који ће изгурати цео мандат. Веровали или не и то као 13. по реду!

А од како су дошли напредњаци на власт у Гроцкој, уноси се бадњак у зграду општине. Прославља се слава општине и ко зна још шта а да је везано за православље.

У задње четири године на подручју Гроцке продефиловало је чак четири повереника или координатора напредњака, како год. Напредњаци знају где су сви они сада. Болест их је стигла, или „новце“ дају да изађу из целе приче. Што би рекли, големо проклетство их стигло.

И тако. Паметноме доста. Сујеверном и превише. А ја сам само обичан бунтовник, који је јако срећан.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар