Почетна » ЖИТИШТЕ И ТЕНДЕРИ Ево како на конкурсу добија „веће понуђена цена“ а ево и председника тог УДРУЖЕЊА

ЖИТИШТЕ И ТЕНДЕРИ Ево како на конкурсу добија „веће понуђена цена“ а ево и председника тог УДРУЖЕЊА

од admin
0 коментар

15.12.2017. Општина Житиште расписала је конкурс „За расподелу средстава за финансирање програма/пројекта удружења за 2017 год“.

Конкурс се објављује на сајту општине. Износ понуђених средстава је 745.000.00 за намену – Обележавање новогодишњих активности у насељеним местима општине Житиште у којој ће бити укључена сва деца-.

Конкурс је трајао до 20.12.2017.до 12 часова. А реализација је морала бити до 31.12.2017.

“ Практична жена“ Из Банатског Вишњићева предаје предлог пројекта на време. У оквиру пројекта наводе активности: -Обезбеђени пакетићи за децу од 0-14г.у целој опшини, а има их око 1500, јер тачан податак ово удружење никако ниј емогло добити.

Овим пројектом „Практична жена“ би обезбедила следеће:

-Поделу пакетића би обавио професионални жонглер, клован у улози деда мраза.
-Петнаест томинутну представу коју би изводила професионална глумица Аниматорка.
-Поклон свим вртићима у општини а има их 11 собни тобоган. Уз све то би се одржавало у свим насељеним местима у општини.

За све активности „Практична жена“ је затражила износ од 690.000,00 динара. Целу манифестацију је требало да пропрате неколико медија и портала-

20.12.2017.на сајту општине освануо је предлог за финансирање пројекта од стране комисије за сарадњу са удружењима, о коме наводе да се на конкурс јавила два удружења и да је предлог за одлуку председнику дато удружење „Урбани Банат“. Иначе председник овог удружења ради у Туристичкој организацији општине Житиште. За финансирање овог пројекта, општина Житиште одвојиће већу суму новца него што је „Практична жена“ затражила, односно из буџета ће се издвојити 745 000,00 динара. Наводни разлог комисије која је прихватила скупљу понуду јесте да је пројектом обухваћен већи број деце. Образложење за одбијање другог пројекта“Практичне жене“ је наводно да је наведен мањи износ од онога што они сматрају да је довољно за набавку пакетића, као и да су приказали не прихватљиве трошкове.

С друге стране, нигде се не налази да трошковник по коме се управља предлагач, односно који се предлози финансирају, а који не или у којим проценту од укупне суме пројекта.

На предлог комисије председник до данас није донео званичну одлуку. У образложењу комисије се наводи да на ову одлуку нема се право приговора, што је супротно Службеном гласнику где се наводи да право приговора мора имати свакој комисији у року од три дана, а они да одговоре у року од 8 дана.

„Практична жена“ је предала приговор дана 21. 12.2017. на који до данас није одговорено. „Практична жена“ је затражила бодовну листу, по којој се пројекти одобравају.

 

Радојевић Наташа

Можда ти се свиди

Оставите коментар