Почетна » Ко живи у нади, умире у беди

Ко живи у нади, умире у беди

од admin
0 коментар

Човече, буди паметан и препознај у себи искру која те чини човеком. То је оно због чега пусто корачаш ишчекујући да дође боље сутра, као да од тебе ништа не зависи.

Допушташ да се представа одиграва мимо тебе, па чак ни као гледалац не учествујеш већ блејиш испред и коментаришеш. Ниси је ни одгледао, говориш да је срање, а платио си карту!

Успели су да ВАС закључају, да вам не забране да проговорите; да се забијете у ћошак и да се запитате шта је тачно то што сте дозволили да прође мимо вас. Занимљиво је што сам прошлог пута када сам пожелео да вас на било који начин пронађем, нестали сте. Пасивни сте, успавани, не знам шта чекате, шта радите. Али добро, одговорићу ја уместо вас.

СВЕ ШТО ВАС ОКРУЖУЈЕ ТУ ЈЕ ДА БИ ВАМ СКРЕНУЛО И ОКУПИРАЛО ПАЖЊУ!

Запитајте се. Наш Врховни Вођа жели да вам онемогући размишљање. Да кренемо заправо од почетка. Сећате ли се већ доста познате крилатице да нема више средње класе? А шта је заправо средња класа?

Већина људи класификацију гледа сходно материјализму и у праву су, но постоји минимална разлика између материјалистичке и политички гледане средње класе. Када кажем средња класа не мислим на оне људе који су у средњим финансијским могућностима већ на оне који претендују да нешто промене. Управо је из средње класе изникло највише државника, уметника, писаца, сатиричара! Они су заправо људи који мењају свет!

Да разјаснимо, нижа класа то су људи на маргини, који не живе већ преживљавају; који већину свог времена живе да би живели, раде да би радили и раде да би живели. Они се задовољавају малим егзистенцијалним потребама и наравно, што је најбитније, не претендују на власт јер је за њих то доста дуг пут. Наравно било је примера али то су историјски гледано појединци као што је Наполеон, симбол идеје да обичан човек може постати неко. Данашњи Наполеони су изгубљени, не постоје. Њихово ја је изокренуто наметима, порезима, друштвеним ангажманом који захтева упијање беса, механизам који ни на који начин не дозвољава обичном човеку да се усправи, већ погнуто да чека неку нову причу. Они су по протоколу незаинтересовани, пасивни и не представљају претњу власти, већ за њих чине незаменљиво гласачко тело, пореске обвезнике и топовску муницију.

Средња класа је она класа која претендује да изађе из својих оквира, која је критички настројена, која не може бити изманипулисана тако лако и која представља заправо огледало више класе, јер је спремна да каже шта мисли, па чак и да претендује да постане део владајућег соја.

Е сад, када уништиш средњу класу поделио си људе на оне који не знају и оне који знају, на манипулисане и манипулаторе, на неамбициозне и амбициозне. Данас постоји велика празнина између и идеја је да се тај јаз шири све више и више, да се народу на кашичицу нуди оно што је му заправо припада. Постоји велика незаинтересованост међу младима, ја се питам како ће бити када наше генерације узму ствар у своје руке. Тешко нама тада!

Човеку је циљ да влада и пронашао је начин, формулу. Само је потребно да амбициозне претвори у разочаране, да већину супротстави унутрашњим демонима да би они због борбе у себи заборавили да је потребно борити се за себе. И шта сада? Сада имамо самопрозвану, неодлучну елиту која не види важност у томе да се активира, већ своју разочараност преноси другима. То су људи којима је активирање сраман чин јер ће у сваком видети њихове мане, не желећи да промисле мало боље о идејама које човека морају да воде. То су људи који не схватају да је због њихове неодлучност дошло до тога да нам медиокритет одлучује колико ће коштати хлеб, свима нама. Медиокритет и тантуси су навијачки расположени, људи који владају немају гласаче, они имају навијаче, који ће да кличу и да скачу иако ће их након двадесет минута стомак заболети од глади.

Сви имају своје демоне који живе из дана у дан желећи да снови дођу на ред. Ископавају ти улицу и реновирају је годинама да би више размишљао о томе како ћеш доћи кући него како она заправо изгледа. Свели су ти живот на минимум, а ти ликујеш што имаш и толико. Одједном су сву вутру цензурисали да би ти који не можеш без ње цео свој дан подредио томе да је пронађеш и да побегнеш. Парове нећу да помињем, јер су они запосели већину ваших умова до тог степена да срећем академски образоване људе који причају о јебеним змајевима са изговором да то гледају ради социолошке анализе, а, у суштини, уживају у приземном хумору желећи да се издвоје из реалности.

Није нам лако, али откуд вам то да је живот лак!

Ја сам сада теоретичар завере, колико ја видим, човек који у свему што га окружује види смишљени план манипулације и контроле, па ако можете да верујете у ТАЈНЕ и индиго децу зашто не би сте и мени. Тако да вас заправо незаинтересованост ставља у најниже скале.

А ви и даље мислите да сте елита!

(politickakonkretnost.wordpress.com)

Можда ти се свиди

Оставите коментар