Почетна » СЕЛАМ ОДБОРНИЦИ ОПШТИНЕ ГРОЦКА

СЕЛАМ ОДБОРНИЦИ ОПШТИНЕ ГРОЦКА

од admin
0 коментар

У Гроцкој се очекује нагли скок некретнина(куповањем кућа и земљишта). Није ми познато колико су становници ове приградске општине срећни са својим одборницима, који су изгласали овај „акциони план“. Машина за гласање је радила беспрекорно и послушно. Не знам по чијем наређењу су се дизале руке (ЗА)? План је усвојен већином гласова. Додуше изменили су назив ,,азиланти и мигранти“, а куће ће се додељивати ,,повратницима реадмисије“. Ови називи имају исто значење, али како то да објасните глупим и неписменим одборницима који седе у скупштинским клупама наше општине? Ко је и колико узео новца за овакав изгласан закон није ми познато? Ко је уврстио ову тачку у дневни ред и по чијем наређењу, знаћемо једног дана.

Драги суграђани, пошто је руководство наше општине усвојило овај план и ми морамо да се потрудимо да будемо добри домаћини. Све ове мигранте морамо да дочекамо са добродошлицом.Треба да им отворимо врата наших домова. Морамо да схватимо да су и они наши будући суграђани. Под хитно би требали да им изградимо и верске објекте. Како ће да славе Рамазан-Бајрам, Курбан-Бајрам, Нову хиџететску(муслиманску) годину и остале празнике. Морате да схватите да и њима није лако. Западне земље су их вратиле у Србију као непожељне особе. Ми према њима морамо да будемо великодушни и да им отворимо своје домове.Ово је и шанса за наше удаваче. Код нас су дошли без жена, деце и стараца.

Ако сте мислили да ће бити добри берачи воћа, е ту сте се преварили. Неће они брати воће на нашим плантажама јер ће добијати доста добра и новчана средства.
Када вам назову: ,,Селам“ одговорите Ве алејкумус селам. Учите Арапски. ТРЕБАЋЕ.

 

Милан Јовановић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар