Почетна » Како ми се председник Гроцке куне у унучиће и лаже

Како ми се председник Гроцке куне у унучиће и лаже

Лични став

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У временима у којима живимо рећи да политичари лажу готово је очигледно. Није мало лидера свих партија и идеологија који су ухваћени како говоре нешто чега се никада нису придржавали кад их је бирачко тело изабрало.

Могло би се помислити да неће схватити лаж зато што своје гласаче сматрају идиотима. Међутим, узимајући у обзир да захваљујући интернету можемо лако да потврдимо оно о чему су лагали, човек не може да не размишља и да се не упита „зашто политичари лажу.

Било како било, не можемо а да не помислимо да је у временима у којима живимо тај политичар који лаже политичар који није превише интелигентан и опрезан. Захваљујући интернету и приступу свим расположивим и доступним информацијама, није  тешко пронаћи на веб страницама антагонистичку идеологију од оне одређеног политичара који износи све о чему је лагао. Узимајући ово у обзир, могли бисмо помислити да су ти људи заиста глупи, јер знају да постоји ресурс који ће порећи све што су рекли.

У идеалном и логичном свету лажљиви политичар био би ухваћен и уклоњен из политичког живота , јер нико не би гласао за њега. Али ми не живимо ни у идеалном, ни у логичном свету. Политичар отворено износи лажи, зна да ће интернет показати о чему је лагао и чак је и тако стекао огромну славу, много гласача и невероватан утицај.

И таман када смо навикли на лажи, у Гроцкој на власт долази садашњи председник Општине , Драган Пантелић. Он уводи још једну новину од како је на месту председника Гроцке.

Наиме, вероватно како би поверовали у његове изговорене речи, Пантелић уводи у свој речник нешто што је до сада невиђено на политичкој сцени у Гроцкој, а можда и у Србији. Председник Гроцке почиње да се куне, и то у своја најмлађа покољења.

Да ли је председник Гроцке вођен паролом „За нашу децу“, па у  речник уводи децу свога сина, заиста не знам и не желим да знам, али као и многи други, знам да се врло често куне у унучиће. Није мени ни што се куне. Има на то право, али је жалосно што кад се у њих закуне, у већини случајева слаже.

Без трунке кајања, размишљања, председник Гроцке ће вам се заклети у своје најмилије да он није умешан у нешто што јесте.

Ако буде и ухваћен у својој лажи, председник Гроцке ће врло брзо изговорити реченицу:
„Ја сам луд ако сам то изговорио, а нисам стварно“. А ако му кажете да се то његово изговорено чује на снимку рећи ће да је снимак монтиран. Све у свему, нит се клео, нит је нешто изговорио. Уколико наставите да га „испитујете“, почеће председник Гроцке да кука над својом судбином. Рећи ће вам како му је син отишао из куће, жена га напустила, а са оцем је у свађи. Као да то некога занима, али Пантелић мисли да ће са том изјавом  ублажити оно што је изговорио или урадио.

Политичар који лаже, као што је председник Гроцке, чини то са јасном намером да себе види као доминантног и моћног пред својим потенцијалним гласачима.

Проблем није у Пантелићу већ у ономе који га држи на том месту. А ко је тај, то многима није јасно. Уколико је циљ да се СНС у Гроцкој уништи, Пантелић је прави избор. У супротном, важи пословица: Оно чиме се будала поноси, паметан се стиди.

Мене је заиста срамота, а вас?

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар