Почетна » Добија ли опозиција све више подршке у Гроцкој и зашто су напредњаци нервозни и без речи (ВИДЕО)

Добија ли опозиција све више подршке у Гроцкој и зашто су напредњаци нервозни и без речи (ВИДЕО)

Мишљење након репортаже

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Приликом извештавања данас из центра Гроцке, где су били постављени штандови уједињене опозиције, односно „Србија против насиља“ и Српске напредне странке, приметио сам доста тријумфа глупости  али и незаустављиве енергије.

Данас сам схватио да већина актера напредњака из Гроцке , у идеолошком смислу, уопште не знају шта је та идеологија којој припадају. Радикално онеписмењавање, тријумф глупости, сувишност памети – то су кључне одлике њихове политике. Људи у тој странци не знају идеолошку разлику између њихове странке и неке друге странке, осим да су они ти који ваљају а други су „бабароге“.

Заборавили су напредњаци да изворних више готово и нема. Да је покупљено најглупље из радикала, демократа и Г17 плус-а, појачано са СПО. Многи би рекли да су они отпад некадашњих странака, од зла оца и још горе мајке.

Опозиција је у великој предности јер су се сада отарасила тог отпада, те се данас у Гроцкој та разлика  осетила.

Чим сам упалио камеру и почео да снимам, од опозиције сам дочекан са поздравима. Напредњаци су се стегли, гутали су кнедле и „молили Бога“ да им не приђем. Јер, према грочанско напредњачком схватању, новинари и људи који нешто питају су за избегавање. Ваљају само они, према грочанско напредњачком схватању, ако само климају главом и питају оно што им се каже. Мада и тада је питање колико грочански напредњаци могу да дају одговор, Не знају грочански напредњаци много тога, али ипак раде онако како им се нареди.

Погледајте судар два света:

Судећи по данашњој „штандијади“, опозиција у Гроцкој може да очекује доста гласова, можда чак и више него напредњаци. За њиховим штандом је било више пролазника, грађани су се распитивали о њима и за разлику од прошлих година, није било страха. Ту за штандом долазимо до суштине онога што је претходно написано. Млађи људи, кадрови ССП-а, НПС-а и ПСГ-а, очишћени од паразита и других обољења током претходних година, имали су приступ са аргументима и чињеницама, зашто треба гласати за њих.

Болест је, с друге стране, сада метастазирала код напредњака у Гроцкој те они остају сада и без речи и поруке ка својим бирачима. Као паразити, шлепају се грочански напредњаци уз име Александар Вучић и тако опстају. Навикнути да прелазе из странке у странку и данас су оне најпоузданије политичке удаваче пришле штанду опозиције и, по први пут у историји грочанских напредњака, фино поразговарали са опозиционим активистима, у тишини тражећи неко место за њих након извесног пада.

Мој колега, Милан Јовановић управо је објавио следећи пост на Фејсбуку:

Задње окупљање назадњака је било за Шабац. Из Гроцке није било ни једног аутобуса. Разлог смо сазнали са малим закашњењем. За овај фијаско је крив један шаљивџија који је добацио возачу : „прво вози на сајам књига“. За два минута аутобуси су били празни.

Затим сам укапирао зашто сам данас добио овакав одговор од грочанских напредњака:

Конфучије је рекао да „само најмудрији и најглупљи се не могу променити“. Данас сам се у то уверио.

 

Жељко Маторчевић

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар