Почетна » Парк у Токију затворен због високе радиоактивности

Парк у Токију затворен због високе радиоактивности

од admin
0 коментар

Екстремно висок ниво радијације откривен је на игралишту у Јапану због чега је парк затворен

ТОКИО – Екстремно висок ниво радијације откривен је на игралишту у Јапану због чега је парк затворен, саопштили су данас званичници.

 Земља испод тобогана у парку у северозападном делу јапанске престонице је радиоактивна што показују очитавања радијације, преноси АФП, наводећи да се ниво радијације достиже 480 микросиверта по сату.

Званичници су о томе добили информацију након пријаве становника. Они сматрају да загађеност земљишта у парку није повезана са несрећом у Фукушими.

Радиоактивност је детектована само у ограниченој области и зато сумњамо да је неки радиоактивни материјал закопан“, изјавио је градоначелник Јукио Такано у саопштењу“.

Парк је изграђен 2013., две године након нуклеарне кризе на Фукушими на подручју на коме је раније био паркинг комуналне службе, преноси АФП.

Горњи слој тла је замењен пре него што је простор претворен у игралиште, изјавили су званичници из групе за испитивање терена Тошима.

Много деце се свакодневно игра у парку, па би власти требало да објасне ову ситуацију, инсистира локално становништво.

Парк је затворен и Тошима разговара са стручњацима о решавању проблема, изјавила је представница те групе.

Ово откриће уследило је свега неколико дана након што је дрон показао трагове радиоактивности на крову премијеровог кабинета.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар