Почетна » БОТОВИ НАПАДАЈУ Главна мета је Саша Јанковић

БОТОВИ НАПАДАЈУ Главна мета је Саша Јанковић

од admin
0 коментар

Главни задатак напредњачких ботова на друштвеним мрежама ових дана је да жестоко нападају омбудсмана Сашу Јанковића.

Ово нам је потврдио саговорник из “интернет тима“ владајуће странке, фамозних ботова, истичући да је у протеклих месец дана имао „пуне руке посла“.

Након претходног интервјуа за “Блиц”, у којем је први пут открио да ботови раде за дневницу од 1.500 динара, сендвиче и сокове, наш саговорник је сада причао о својим новим активностима.
Он открива да је у протеклих месец и по у првом плану било ботовање вести о трагедији са војним хеликоптером, али и критиковање појединих личности из политичког живота Србије, пре свега Саше Јанковића, који је у последње време најконстантнија мета ботова.

– Када се несрећа с хеликоптером догодила, имали смо задатак да не коментаришемо превише, већ да на коментаре који су против власти лупамо минусе, како би просечан читалац стекао утисак да се већина људи не слаже са ставовима да део одговорности за пад хеликоптера сноси владајућа структура. Ипак, приоритет број један у последње време су свакако жестоки напади на омбудсмана, на све могуће начине – каже наш саговорник.

У овом разговору за “Блиц”, он је открио и једну занимљиву анегдоту. Када се први текст о ботовима појавио на сајту “Блица“, 10. марта, и притом изазвао велику пажњу, наш саговорник и његове колеге добили су задатак да ботују ту причу.

– Била је то смешна ситуација. Кренули смо са исписивањем различитих коментара: од тога да су чињенице у тексту нетачне, те да је број од 500 до 600 ботова преувеличан, па чак дотле да особа која је дала интервју, дакле ја, ради за “противнике Владе“. Тако сам у коментарима о сопственом интервјуу “ботовао“ сам себе – завршио је причу младић из Београда.

Чиме се хране ботови
Када смо га упитали о сада већ фамозном сендвичу који добијају уз дневницу и који је постао прави хит на интернету, наш саговорник објашњава да је у питању “обичан сендвич из оближње пекаре“.
– Нисам ни сањао да ће из читаве приче најупечатљивији детаљ бити тај сендвич. У питању је најобичнији топли сендвич, са качкаваљем, шунком и намазом који се продаје у већини пекара. Само одаберемо прилоге које желимо, и то је то – рекао је овај 29-годишњи младић за “Блиц”.

Владимир Филиповић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар